vrijdag 29 juli 2022

Party crashen in mosquito forest

=== 31-7 nog geen foto's dus, m'n telefoon moet nog 300 foto's uploaden naar de cloud om ze er weer uit te halen om hier neer te zetten. Dat trekt de wifi van het visitor center in Mount Robson niet... Edit 14-8: de wifi thuis trekt dat allemaal wel, dus huppetee, plaatjes bij het praatje ===

Main conclusion van vandaag: wandelen als je aan alle kanten lek geprikt wordt door muggen, zelfs dóór je kleren heen, is geen succes!

Vandaag wilden we geen inspannende wandeling doen, het is namelijk weer kneiterwarm. Daarom gaan we naar Pyramid Lake om een klein rondje te doen. Maar dat werd dus echt n heel klein rondje, want het wemelde van de muggen. We sprayden ons helemaal suf met anti-muggenspray, maar het hielp helemaal niks. Dwars door je kleren prikken ze, die kleine ruk-insecten.


Een familie die 10 minuten eerder vanaf de parkeerplaats is vertrokken, komen we weer tegen als wij nog op onze ‘heen’route zijn: ze zijn omgekeerd, ze hadden nog nooit zoveel muggen meegemaakt, zeiden ze.

Kortom: ook wij zijn omgekeerd. We wandelen daarna naar Pyramid Island. En daar ‘party crashen’ we de bruiloft van Erika en Darcey. Kennelijk kun je een deel van het eilandje ook afhuren voor een trouwceremonie met het mooiste uitzicht ever. Mits je er geen bezwaar tegen hebt dat er mensen langs kanoën of op de paadjes langs wandelen als je het ja-woord geeft.






Whistlers is trouwens een hele fijne camping, ondanks dat we op een best ‘kaal’ gedeelte van de camping staan. Weinig bomen dus, maar wel fantastisch uitzicht op de bergen om ons heen. En we hebben weer elektriciteit, water en een sewer-aansluiting. Dat betekent lekkere eggo’s en bagels uit de toaster voor ontbijt.
De rozijnen-scones van de Bear Paw Bakery eten we als lunch bij een picknickplek langs het meer. Daarna doen we (weer 🙄) boodschappen en gaan we bij de camper chillen. Erik bakt lekkere worstjes op de bbq en dit keer zijn ook de aardappels heerlijk gepoft. 's Avonds maakt David Erik 2x in met een potje schaak, en doen Danaë en ik yahtzee en qwixx. Zo hebben we de spelletjes gelukkig niet voor niets meegenomen 😜.

Geen opmerkingen: