maandag 18 juli 2022

Burn baby burn!

Vanochtend bijtijds op, want we moeten willen op Illecillewaet campground in Glacier National Park een plekje scoren. We hebben geluk!!! Er blijkt een grote plek leeg te zijn. Daar passen we net op. Veel ruimte voor Floris om lekker aan te zooien. De andere pubers mokken dat we echt geen voorzieningen hebben. Geen stroom, geen water en al helemaal geen bereik voor internet bundels. Dat wordt afkicken 😉 Maar: wel een firepit en nog geen fireban, dus we mogen heerlijk onze gang gaan.

We rijden daarna naar de Rogers pas discovery center. Floris heeft bij het inchecken op de camping een explorer boekje gekregen van de ranger en slaat enthousiast aan het spoorzoeken en ontdekken van beestjes en plantjes. In het centrum ontvangt hij dan ook z’n eerste tag. Jammergenoeg zien deze er iets minder spectaculair uit dan de badges die David bij elkaar verdiende in de parken in Amerika.

Tot groot ongenoegen van de pubers gaan we nu toch echt even wandelen. We zijn in bear county, dus de bearspray moet mee. We wandelen naar Meeting the waters, een plek waar 2 rivieren met donderend geraas bij elkaar komen. Daarna nog een stukje verder door dicht begroeid bos. Zou er zo maar een beer op onze weg komen? Op het het bord bij de start van de wandelingen staat dat er 2 dagen geleden nog een grizzly over onze camping heeft rond gelopen. We zijn benieuwd!

Terug bij de camper gaan Erik en ik heerlijk op ons plekje in de zon tussen de hoge dennenbomen lezen terwijl de afdeling onder 17 jaar zich in de camper verschanst om te gamen. We eten vanavond van de bbq: worstjes en gepofte aardappels (alhoewel die laatste jammerlijk mislukken omdat het te stevige aardappels zijn).

Een kampvuurtje dat van 17 uur tot 21.30 brandt heeft veel hout nodig. We mogen ‘gratis’ (tegen betaling van een fire permit) hout halen. Dat is niet tegen dovemansoren gezegd. Armen vol hout halen we uit de voorraadschuur. David slaat enthousiast aan het hakken zodat we handige houtjes hebben. Hij is vast in een vorig leven houthakker geweest. Even oefenen en hij hakt het ene na het andere blok hout in handige stukken. Kampvuur for the win!

Geen opmerkingen: