woensdag 13 juli 2022

Ken je die van de Whale Watch Tour?

Nou... die ging dus niet. Om 6 uur bleek iedereen klaar wakker te zijn. Of nouja, niet meer te kunnen slapen wegens warmte en airco-geluid. Dan zijn we in ieder geval op tijd voor de whale watch tour, dachten we zo. Maar helaas. Om 7 uur kreeg Erik een mailtje dat 'due to strong winds in the streets of Georgia' het 'better for the safety of the fleet, crew and passengers' was om de tour te cancelen. Nou lijkt me kotsende zeezieke kinderen ook niet echt heel fijn, maar desalniettemin vonden we het toch jammer.

Dan maar verder met de food-bucketlist. Vandaag iets minder 'hoogstaand' maar als je er toch bent moet je het toch een keer geprobeerd hebben: ontbijten bij Tim Hortons. Dat is dus een bagel met ei en bacon, hash brown potatoe en een beker cola (😝). Of, in het geval van Floris, een flatsige pain au chocolat of iets wat daarvoor door moest gaan en een donut. Ik heb het maar bij een plain bagel met cream cheese en een muffin gelaten. Enniewee, niet echt een doorslaand succes, alhoewel Floris behoorlijk enthousiast was.

Het centrum van Vancouver blijkt belachelijk goed te belopen te zijn: via wat winkelstraten stonden we nog voor 10 uur bij de plek waar de grote cruiseschepen aanleggen. Varende torenflats van 10 verdiepingen hoog en met basketbalvelden op het buitendek. Vanuit daar wandelden we naar de Olympische vlam en daarna naar de Steamclock in Gastown. Onderweg mocht Floris nog even op de motor van een politie-agent zitten, compleet met zwaailichten. Op weg naar Chinatown moesten we even door wat minder toffe straten. De straten waar je 's nachts echt niet wilt komen. Floris was danig onder de indruk van alle zwervers en junks die openlijk hun shotjes aan het zetten waren. (En eerlijk, het was ook echt best heftig). 


Chinatown zelf was... nouja... Chinees dus wel. Rommelig, smoezelig. Niet echt aantrekkelijk. Omdat we er toch langs liepen hebben we nog wel even een blik geworpen in de Chinese tuin, maar gingen daarna gauw weer naar de meer aantrekkelijke delen van Vancouver. 

David bleek nog een muurschildering van David Bowie weten te vinden: in een zijstraat van Robson street is een prachtige schildering met o.a. dus David Bowie, maar ook Tina Turner, Snoop Doggie Dog en Prince. 

's Middags nog een rondje rond False creek naar het oude Olympische dorp (zie je trouwens niks meer van dat het ooit Olympisch was) en met de Aquabus weer naar Yaletown. Dat is toch echt een hele leuke lekkere wijk. We ontdekten een gek ijstentje waarbij ze met een gasbrander en vloeibare stikstof lekkere ijscreaties maken. Vandaag geen zin om weer in een restaurant te eten, maar dankzij de Aziatische inwoners van Vancouver zijn er talloze lekkere afhaal-plekken. We haalden een paar Bento-boxen, en nog een brown sugar milk pearls boba-tea voor Danaë en hielden daarmee een rooftop diner op het dakterras van het hotel.


Geen opmerkingen: