zaterdag 23 juli 2022

Dinosaur-country & een saloon

Om 10 uur sharp stonden we op de stoep van de Royal Tyrell Museum. Het museum over dino's en paleontologie. In de badlands in Alberta zijn namelijk enorm veel dino-vondsten gedaan. En als je de badlands zelf ziet, heb je meteen het idee dat je de prehistorie induikt.



Het is een prachtig museum met mooie duidelijke tentoonstellingen, en veel te zien. Van botjes, fossielen en andere 'obvious' dino-dingen tot een tuin met zoveel mogelijk dino-like vegetatie. Na het bezoekje wandelen we nog even over de trail bij het museum. Mooi, maar warm.


Daarna maken we een korte stop bij het allerkleinste kerkje ever: 6 personen en een dominee passen erin. En we rijden door naar de Horsethief canyon. Ook weer een en al badlands met mooie zichtbare laagjes gesteente. Omdat m’n knie het niet zo lekker doet na de schuiver van gister ondernemen we niet de afdaling naar beneden maar bewonderen we de canyon van boven (de kinderen vinden het totaal niet spijtig dat er weinig gewandeld wordt vandaag😜). We concluderen dat de Horseshoe canyon van gister eigenlijk veel mooier is. Saillant detail: de canyon van gister blijkt in Kneehill county te liggen. Laten we zeggen dat ik die naam eer heb aan gedaan 😬.

Dan is het tijd voor een uitstapje naar de Last Chance Saloon in Wayne, een piepklein plaatsje met maar 27 inwoners. Een eeuw geleden, toen er nog flink ge’mined’ werd, woonden er 2500 mensen. Kortom, 'n beetje een ghost town dus. De saloon ziet er uit alsof we via een tijdcapsule de western-tijd ingeschoten worden. Tot verdriet van Floris heeft het geen echte klapdeuren (die zouden om de haverklap - pun intended - kapot gaan, zo’n komen en gaan van mensen is het hier). Er staan behoorlijk veel Harley’s voor de deur, met hun bijbehorende bikers achter een biertje aan een tafeltje. We smullen van een ‘party platter’: een schaal gefrituurde uienringen, courgettes, champignons, paprika’s, cheesesticks en chicken wings.


En tot slot van deze roadtrip around Drumheller stoppen we nog even bij de Hoodoo trail. Dat valt toch beetje tegen: slechts 3 hoodoos achter ‘n hekje en tientallen mensen die overal overheen klimmen. Dan was de hoodoo-trail die we 12 jaar geleden in Amerika deden een stuk indrukwekkender.

We slaan weer flink wat boodschappen in: de komende dagen staan we weer in ‘het niks’ en dus ook geen winkels in de buurt. En ja, ook bij de winkel kom je een dino tegen; als je de dino-capital of the world bent, moet je het wel goed doen natuurlijk.

‘s Avonds proberen we een restaurant te vinden in Drumheller, maar dat valt niet mee… alles is dicht of je moet van smoezelige tentjes houden. Dan eten we wel wat bij de camper. Er zit wel een geweldige brouwerij in Drumheller die helaas geen eten serveert. Jammer, want nu kon Erik eindelijk een keertje ‘kruipend naar huis’ omdat de camping op loopafstand ligt.

Geen opmerkingen: