donderdag 14 juli 2022

Bye Vancouver, hello camper

Daag Vancouver, met je mooie hoogbouw en je groene straten. En al je vriendelijke mensen, hippe auto’s en zelfs groen begroeide flats! Danaë zou hier zo willen wonen (en wij ook wel).

Vandaag is het camper-ophaaldag. Om 8 uur ’s ochtends zitten we daarom al bij Waves Coffee voor een (weer veel te) calorierijk ontbijt en heerlijke koffie. En om 10 uur sharp staan we bij Canadream op de stoep. Even een kwartiertje wachten, en daar werd-ie voorgereden. Maar liefst 32 ft aan camper. Gloedjenieuw, nog geen 4000 km op de teller want hij was alleen nog van de fabriek naar Vancouver gereden. ‘Best een vette camper’, aldus David. #ikrekenhetgoed

Ondanks alle verplicht bekeken instructiefilmpjes bij het online inchecken, is het in het echt toch even goed zoeken naar de belangrijke onderdelen om de hele checklist af te lopen. Om half 12 startten we dan eindelijk echt de motor. Op naar Manning Park. Even wennen aan de draaicirkel en de lengte, maar we hebben redelijk snel door hoe groot we zijn.

De eerste stop is de Walmart in Abbotsford, daarna gooien we de camper vol met benzine. Er gaat zo’n 200 liter in de tank, en daarmee kun je zo’n 750 km rijden (😱 niet al te veel inderdaad...). Ook hier zijn de benzineprijzen gestegen, maar met zo’n 2 dollar is het nog altijd goedkoper dan in Nederland. Daarna nog een stop in Chilliwack voor o.a. een bijl en een nieuwe Leatherman bij de Canadian Tire. Floris channelt weer met zijn inner spirit animal en vindt daar een slingshot met een beer erop. Die wil hij natuurlijk maar wat graag hebben. En tot slot nog ‘even’ de boodschappen doen bij de Safeway (zie maar eens 'snel' je weg te vinden in triljoen gangpaden in een winkel waar je nooit komt...). Danaë vinkt weer flink wat van de foodie-items af die we moeten proeven ‘nu we er toch zijn’. O.a. Canadese koekjes met maple creme, s'mores (voor bij de bbq) en Eggo’s (wafels die je in een toaster kunt doen).




Rond 18-en arriveren we bij Skyview campground in Manning Park. Sinds dit jaar open, dus hier en daar nog een beetje kaal, maar we kregen een mooi plekje met wat bomen. Het is behoorlijk warm, maar gelukkig hebben we elektriciteit en dus airco.

Terwijl Erik begint met koken, probeer ik alle inhoud van de koffers te sorteren en een plekje in de camper te geven. Een enorme klus, en ik zie er nu al tegenop om alles over 3 weken weer in een koffer te moeten proppen.

We eten lekker buiten (tezamen met een flink aantal muggen), en dan is het tijd om te gaan slapen. De jongens slapen ‘op zolder’ (boven de stuurcabine), en Danaë probeert de bank in de ‘tv-kamer’ uit. We hebben maar liefst 2 tv’s in de camper. Waarom dat nou nuttig zou kunnen zijn is ons een raadsel. Zouden mensen die echt gebruiken?

Geen opmerkingen: