maandag 8 augustus 2022

Afterparty

Na 26 uur een beetje (ik), nauwelijks (Floris) tot geen (de rest) slaap, ben je wel gaar. Een gekke gewaarwording om over Nederland heen te vliegen, op weg naar München. Al helemaal als op dat moment een kind naast je zit dat van vermoeidheid net de heleboel heeft ondergekotst en helemaal niet lekker is. (Dan zijn die mondkapjes toch nog handig, zo ruik je de zure lucht niet 😜). Enniewee. Eerst naar München dus. En toen van München weer terug naar Amsterdam.

Van alle vliegvelden die we deze reis hebben gezien, heeft Schiphol z'n beste tijd wel gehad. Waar op andere luchthavens aankomende en vertrekkende passagiers achter de douane al uit elkaar werden gehouden, stroomt dat op Schiphol dwars door elkaar. Kortom: druk en chaos. En bagage... In Vancouver liepen we binnen een kwartier met de koffers naar buiten, maar hier staan nog stapels koffers van vorige vluchten bij de bagagebanden (nog afgezien van de stapels koffers die gewoon ergens in de buitenlucht staan). Het stikt er van de mensen die staan te wachten, en de info over op welke band de koffers van welke vlucht worden afgeleverd klopt niet. Of althans, verandert niet mee op het bord als wordt omgeroepen dat je op band 6 in plaats van band 5 moet kijken voor je koffers.

Zo duurde het dus wel een tijdje voordat we met alle koffers weer richting valet parking liepen. Dat laatste is trouwens een prachtige uitvinding. Niet veel duurder dan zelf je auto op lang parkeren zetten, en het scheelt bakken met tijd.

Maar goed, we zijn weer thuis. Om 9 uur s avonds vielen we om van de slaap en knalden we heerlijk in ons eigen bedje. Het ontpakken van alle koffers, en het wegwerken van de Rocky Mountains aan was… dat komt morgen wel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wauw Marije, wat een bizar mooie reis hebben jullie gemaakt! Heel erg leuk dat je geblogd hebt, kon ik een beetje meelezen! Zoveel plaatsen en namen voorbij zien komen waarvan ik dacht: hee, daar zijn wij ook geweest, waar was dat ook alweer precies? Bij ons is het dan ook alweer 11 jaar geleden 🙈.