dinsdag 24 februari 2009

Klank- en lichtspel

Waarschuwing: vies logje. Bang voor virussen of bacteriën? U houdt niet van wit of groen slijm? Of van slijm in welke kleur dan ook? Dan is dit logje niets voor u.

Wij zijn voorzien van klank- en lichtspel. Zonder ook maar een moment met ons te overleggen, gaat Danaë voor de titel Little Miss Snotty 2009. En gooit daarbij zo’n bewijslast in de strijd, dat het een knapperd is die er nog met deze titel vandoor gaat.

Snotteren met alles waarmee je snotteren kan. Dat is haar motto.
Snot in, om en uit je neus: geen enkel probleem. Routineus blaast zij mooie bellen.
Snot in en uit je ogen: u vraagt, zij graait... nog even fijn met haar handen in haar oog. En dan lekker laten opdrogen. Dan doe je vanzelf alsof je heel lang slaapt.
Snot in je keel en longen: gorgelend en rochelend komt zij de dag wel door. Want, hee, weer een nieuw geluid dat moet ontdekt.
Snot uit je bil: oh nee, da’s natuurlijk poep. Maar sinds het begin van dit klank- en lichtspel wel een beetje geel-groenig. Dus toch gewoon snot. En van een dusdanige substantie dat het iedere keer weer spannend is of het onder haar oksels zit.
En zeg nou niet dat ik u niet gewaarschuwd heb.

Mevrouw zelf is niet heel erg onder de indruk van deze lichamelijke excreties. Haar temperatuur is er wel een beetje opgewonden van.
Maar zijzelf dus niet. Nee, zij oefent waardig haar speech voor bij de ontvangstneming van de titel. ‘Haaaaa’ kraait zij van plezier, als haar broer weer eens een verrassingsaanval op haar uitvoert.

5 opmerkingen:

Susan zei

Achgut. Weet je wat het allemaal nog aantrekkelijker zal maken, naast al die snot, een halve ui naast haar bed. Dan ruikt het hele huis zo lekker morgen!

Toaske zei

Mmm, je beschrijft het heel levendig. :-S
Hopelijk knapt ze snel weer op.

Joeltje zei

Nee, dit was dus niks voor mij. Zou ik nooit over schrijven. Over snot of poep en meer van dat soort viezigheid. Jij vies mens!

MaMarije zei

@Susan: ja, uien... Al dagenlang. En 's ochtends ik-weet-niet-hoe-snel de ramen open doen!

@Toaske: Welkom hier! Gelukkig rochelt ze vandaag alleen nog maar. Hoefde geen ogen meer los te bikken...

@Joeltje: Nee, jij schrijft nóóit over poep en aanverwante zaken.
Zou jij nooit doen. Poepen natuurlijk. En kind natuurlijk ook niet. Tsss, wat denk ik wel ;-)

Cisca zei

Nou ja, dat ze dat niet eerst even met jou overlegd. Of het uitkwam enzo.
Tsss, ongelooflijk.

Maruh, gelukkig dat ze zich zelf redelijk goed voelt.
Kobus was nog nooit verkouden, gelukkig. Ik zie daar wel een beetje tegen op. Zo'n zielig ziek kindje, dat lijkt me dus helemaal niets.