maandag 23 februari 2009

Wie ben ik?

Een dom tv-spelletje. Ja. Maar dat bedoel ik hier niet.
Een identiteitscrisis dan? Nee.

Of, misschien toch.
Deze vraag kwam namelijk vandaag zo allejezus vaak langs, dat ik bijna ging twijfelen. Nee, niet aan mezelf. Zelf meen ik ondertussen redelijk te weten wie ik ben, nouja, meestal dan.

Nee, David is de laatste tijd nogal in de ban van prinsessen. Een brandweerpak voor carnaval doet daar niets aan af. Ik ben prinses Peach, meldt-ie dan. En jij bent prinses Rosalina*.

Sinds zaterdag is er echter een prinses bij gekomen. Eentje met een hele moeilijke naam, vindt hij. Prinses Amalia.
Tja. Ik kan er ook niets aan doen dat er in zijn nieuwe boek een plaatje staat van een prinses met gouden jurk en dito kroontje. En dat het rijmpje eronder zegt dat dit prinses Amalia is.

Vandaag was-ie de hele dag prinses Amalia. En moest ik wel 100x het plaatje van de prinses opzoeken en het rijmpje voorlezen. Alleen vergat-ie steeds hoe hij zij ook alweer heette. En dus vroeg-ie de godganse dag Hoe heet ik? of Wie ben ik mama? Ik ben de naam even kwijt (dat klinkt uit zijn mond heel wijsneuzerig). Van die prinses met die gele jurk. Hoe heet-ie?

En hij gaf de hele dag live commentaar over wat de prinses aan het doen is. Prinses Amalia gaat nu even kleien. Prinses Amalia gaat nu even lezen. Prinses Amalia doet… Om gék van te worden.

Gelukkig kon ik hem er van overtuigen dat hij tijdens ons bezoek aan het consternatiebureau wel even ‘gewoon’ David wilde zijn. Anders was het zo zielig voor de mevrouw, omdat ze dan zoveel verschillende namen moest onthouden… Ja, zo is-ie dan ook wel weer!

Oh, u bent nog geïnteresseerd in de meterstanden? David, a.k.a. prinses Vult-u-zelf-maar-in weegt ongeveer 12, 5 kilo en is nog nét geen 91 centimeter lang. Ja, onze prinses is klein maar fijn.

* Voor niet-ingewijden onder u: Peach en Rosalina zijn prinsessen die in diverse Nintendo spelletjes rond dartelen. En David heeft toevallig een vader die zeer is ingevoerd in deze materie én in het bezit is van een DS en een Wii. Dus, u kunt wel raden van wie David deze kennis heeft.

1 opmerking:

Liane zei

Zeg, is dat knulletje van jullie echt pas tweedriekwart jaar oud? Wat een wijsneusje zeg, geweldig!!!