maandag 25 mei 2009

Op je heupen - deel 7

D-day dus. De dag van
  • de afspraak met de kinderorthopeed.
  • een uitgelopen spreekuur en een wandeling door het bos om opspelende zenuwen weer in het gareel te krijgen. Danaë had overigens (weer) nergens last van en lachte haar tanden bloot. Dat helpt ook om alles weer in perspectief te zien.
  • tóch nog een extra foto, want de eerder gemaakte foto's die ik had laten overkomen kon de orthopeed niet lezen. Tuurlijk.
  • lang wachten in zuurstofloze spreekkamers. U kunt hier vast plaatsnemen. De dokter komt zo. Yeah, right.
  • de definitieve diagnose: sterke heupdysplasie aan beide kanten, rechts meer dan links. Gelukkig geen luxatie. En dus geen tractie-trajecten of gipsbroeken. En laten we hopen dat dat zo blijft.
  • het aanmeten van een spreidbroek bij de ortopedisch instrumentmaker. Eentje volgens dr. Visser. t Is maar dat u het weet. De knutselaar had liever een Campspreider voor Danaë gemaakt. Maar het schijnt dat onze dokter erg van dr. Visser houdt. Tja. Ieder zijn voorkeuren...
  • heel veel afspraken in het vooruitzicht: over 3 weken bijpraten met de instrument-knutselaar, over 6 weken weer eens babbelen met de dokter en over 3 maanden weer eens een fotootje maken. En dan? Dan plakken we er waarschijnlijk nog eens 3 maanden aan vast.
  • de make-over van Danaë tot cyborg. Althans, zo lijkt het een beetje als je naar haar beentjes kijkt, met die scharniertjes aan haar spreidbroek. Ach, ik moet er vast nog even aan wennen...

9 opmerkingen:

Toaske zei

Kan me voorstellen dat je dit niet in de koude kleren gaat zitten. Sterkte! Voor jullie allemaal.

Floor zei

vraagt zich nu af of de dokter Visser waar jij over schrijft dezelfde dokter Visser is die m'n broertje 20 jaar geleden 2 gipsen pootjes gaf omdat z'n voetjes naar binnen stonden...

Cisca zei

Geniet ervan dat Danae gewoon doorlaht en groeit en vrolijk is. Hopelijk valt het allemaal mee, en houdt ze er niets blijvends aan over. Sterkte, want het lijkt me niet niks.

prutsen zei

Hopelijk heeft Danae niet te veel last van die spreidbroek. Kan me voorstellen dat het allemaal wat akelig is. Veel sterkte.

Linda zei

Aah joh, die kleine van jou is zo´n vrolijke vrolijkerd, die blijft gewoon d´r tanden bloot lachen en gek doen.
Komt allemaal goed.

MaMarije zei

@Toaske: dankjewel!

@Floor: welkom hier. Maar ik heb werkelijk waar geen idee...

@Cisca: ook vandaag is mevrouw er vrij vrolijk onder. En daar word ik dus ook vrolijk van. Hoera!

@prutsen: tot nu toe lijkt het mee te vallen, gelukkig. En dank.

@Linda: daar hou ik mij aan vast, aan mijn eigen kleine positivo!

Nicole zei

Een spannende dag! Het valt me mee dat ze zeiden: 'De dokter komt zo' en niet 'Dokter/God komt zo,' met een hoofdletter.

Is dat nou die dr. Visser van de kinderschoenen van Scapino?

Floor zei

Bedankt voor het welkom heten! Lees zo nu en dan even mee en toen je het over Dr. Visser had, dacht ik hé, even een reactie plaatsen. De man die m'n broertje 20 jaar geleden weken in het gips zette heet (of heette) namelijk ook zo en was orthopeed oid in het AZG, nu UMCG.
Maar 't kan natuurlijk ook de Dr. Visser van Scapino zijn. Wie zal het zeggen.

Ik hoop in ieder geval dat 't met Danae's heupen helemaal goed komt!

MaMarije zei

@Nicole: écht, heb geen idee. Het apparaat heeft in de verste verte niets weg van een schoen. Dus ik denk het eigenlijk niet ;-)

@Floor: deze dr. Visser is iemand die in ieder geval erg van scharniertjes houdt...