zaterdag 4 april 2009

Promotie met bloemkool

Promotie heb ik gemaakt vandaag. Tot Food & Beverage manager, om precies te zijn. Van de kleine meid. De periode van lifjes, lafjes en hapjes deed namelijk vandaag definitief zijn intrede.

Jawel, hoor ik daar aanzwellend tromgeroffel en trompetgeschal?, haar eerste hapje is een feit. Bloemkool-fruts at zij. Met smaak, dat moet gezegd.
Niet zelfgemaakt, oh ontaarde moeder. Nee. Bij David had ik dat wel gedaan, maar had ik de boel niet fijn genoeg gepureerd. Waardoor hij kokhalzend bijna stikte in een bloemkoolstukje. Gezeefde fabrieksmeuk schafte de pot dus vandaag. Om eens rustig te wennen aan het fenomeen ‘lepel’. Nooit weg om goed van een lepel te leren eten.

Voordat u hele reacties stuurt over rapley enzo: ook dat gaan we nog wel eens doen. Als het zo uitkomt (lees: vlak voordat we de vloer gaan dweilen, en de kinderen door de wasstraat sturen).
En zelf hapjes maken. Ook dat gaan we doen, net als bij haar grote broer. Lang leve het kookboek Opperdepop, een groot feest voor de smaakpapillen. Maar goed, as said: nu dus even niet. Eerst eens wennen.

Morgen weer, morgen meer.

5 opmerkingen:

Ruthy zei

Ze kijkt er zowaar opperst blij bij! Dat smaakte dus zeker goed.

Patricia zei

Ik heb mijn dochter ook eerst met een potje laten wennen. Na een paar dagen heb ik het boek opperdepop gekocht. Nu maak ik alles zelf en ze vindt het lekker!
Maar niet als het te grof is.
En mocht ik er een paar dagen niet zijn, dan staan er bakjes in de vriezer.

Susan zei

Hoera! Gefeliciteerd!

Toevallig heb ik nu (as we speak... uhm... write) ook iets in de oven staan uit het kookboek "Opperdepop". Ik spiekte net even in de oven, maar nu denk ik... misschien is filodeeg toch niet hetzelfde als bladerdeeg, mhumm?!

Zo zie je maar weer, zelf maken is ook niet altijd alles...
Dus alles op zijn tijd!

Cisca zei

Ze ziet er echt uit alsof ze het heel lekker vindt! Wat een cutie!

Enne, hier ook half/half hoor. Soms een potje, soms zelf. En dat werkt echt prima.
Hier beginnen ze trouwens met pap met een lepeltje. En ook dat werkt prima.

MaMarije zei

@Ruthy: van eten wordt Danaë inderdaad altijd heul erg blij...

@Patricia: welkom! Volgend weekend zal ik fijn de vriezer vol koken, woehaha!

@Susan: filodeeg is inderdaad niet hetzelfde als bladerdeeg... maar eh, was het lekker?

@Cisca: laten we vooral lekker praktisch blijven ;-)