zaterdag 12 november 2011

Van meer keuze en andere dingen waar dit mens blij van wordt

Waar moet ik beginnen?
Dat de nieuwe BSO van David vorig jaar nog zei gewoon plek te hebben als wij verhuisd zijn, en dat dat nu niet meer zo is?
En dat dat op zich niet zo'n probleem zou zijn geweest - denk ik -, als we keus hadden gehad uit verschillende BSO's die onze bloedjes van kinderen tijdens hun na-school-tijd entertainen (want bso-keus = meer kans op plek - lijkt mij -)?
Maar dat de nieuwe school van David slechts één contract heeft afgesloten met een BSO-leverancier (terwijl er op de oude school minstens 4 verschillende soorten BSO-juffen kindertjes komen ophalen; dus ik zie niet in waarom het meerkeuze-model ook niet op de nieuwe school kan worden toegepast).

Nu heeft de preferred BSO-suplier - klachntgericht als zij zijn - een 'tussenoplossing' bedacht: het mannetje wordt met een taxi van school gehaald en naar een andere BSO gebracht.
Maar dat vind ik een slechte oplossing. Met mijn kindertje van vijf wordt namelijk niet gezeuld via auto's-van-onbekende-taxichauffeurs-die-ik-als-ouder-nooit-zal-zien. Slecht plan dus.
En daarenboven, vindt de BSO-suplier dat wíj dan de extra taxikosten zouden moeten betalen. Vond ik nogal een bizarre gedachte. Wij meer betalen voor een oplossing die we a) niet zelf bedacht hebben en b) überhaupt zelf nooit zouden verzinnen.

Ahwel. Al met al niet echt een blij onderwerp.
Sinterklaas dan?
Danaë maakte deze week welgeteld 3 pietenmutsen en een sinterklaasmijter. De Sinterknutsel-juf op het kinderdagverblijf maakte kennelijk overuren.
David praatte terug tegen de briljante Sinterklaasjournaal-viral (spánnend) en is helemaal opgelucht dat zijn naam nu in het Grote Boek van Sinterklaas staat.
Kijk. Daar word ik blij van. Van het Grote Geloof in Wondermooie Verhalen.
Dat hij er vandaag redelijk 'edgy' onder is, vergeet ik voor het gemak maar even.
Sinterklaas komt tenslotte niet iedere dag aan in Nederland.

En het mooiste woord van de week: panniejon.
Lampion op z'n Danaiaans.
Zulke nieuwe woorden koester ik.
Mevrouw is namelijk in rap tempo haar vocabulaire aan het bijschaven, waardoor juweeltjes als 'pleurpotlood' (kleurpotlood) of 'Jip & Malleke' nu in allerijl aan het verdwijnen zijn.

En kijk nou. Hèt Huis. Bijna af.
Inmiddels ligt ook de oprit. Deurbel zit erop, brievenbus zit erin. Kortom, bijna klaar.

29 november krijgen we de sleutel. Eind januari verhuizen.
Word ik ook blij van als ik niet denk aan de hoeveelheid werk die nog verzet moet worden.

5 opmerkingen:

Liane zei

Leuk weer wat van je te lezen. Eind november al, dat gaat hard opeens. Succes met alles en vooral met het vinden van een oplossing in de BSO-sfeer! Groetjes, Liane

Mammalien zei

O, gaaf dat huis! Bso ellende, met taxi en al, hoor ik vaker ook. Blegh. Mooie woordenschat van de dame!

Annelies zei

ZO snel al de sleutel? Jemig! Ben een beetje geschokt! Enneh.. hoe zit het met jullie huidige huis? Is dat een verhaal waar je wel of niet blij van wordt? Hoop het eerste!

En wat een verhaal van die BSO zeg!! Grrrrrrrrr..... :-(. Hoe groot is de kans dat er straks wél plek is? Of is die gewoon 0? Lekkere naaistreek, excusez-le-mot... :-(

Succes met alle drukte en dit soort geneuzel!! Liefs Annelies

Krista zei

puh wat een gedoe zo'n kinderopvangorganisatie (hier klagen over dat de kleine zich nog altijd niet helemaal prettig voelt daar, en of 1 dag dan niet te weinig is, maar vervolgens wel een wachtlijst van 2 jaar hebben voor de eerst volgende plek op dinsdag...)
Wel een heel tof huis. Echt heel tof!

Kay zei

He, lees ik het nu goed op Funda dat jullie vorige week het huis verkocht hebben? Dat is op de valreep! Spannend hoor, volgende week de sleutel al. Op naar het klussen! Jammer dat David niet naar dezelfde school gaat als Tom, anders had ik hem tijdelijk op kunnen vangen. Hopelijk hebben jullie snel een oplossing!