dinsdag 12 mei 2009

Einde-werkdag-gestress

En daar baal ik dus van.
Doe ik ruim op tijd m’n computer uit, socialize nog wat met mijn collega’s en spring ik om half 5 in mijn Pinda. In een luttele 20 minuutjes rijd ik naar de rand van A. Om dan vervolgens meer dan 30 minuten in de file te staan. Dáár baal ik dus van.

Want dan ben ik pas om kwart voor 6 bij de crèche. En struikel pas even na 6-en het huis binnen met een loodzware maxicosi met overduidelijke honger aan mijn ene arm en een stuiterende peuter aan de andere. En moet dus eerst een baby voeren, en dan nog een soort van verantwoorde maaltijd in elkaar flansen. In de hoop dat we voor 7-en gegeten hebben.
Terwijl peuter overduidelijk moe is. Maar wel nog wil Wii-en, want hij had immers weer 4 stickers bij elkaar geslapen. En eerlijk is eerlijk: jij had dat ge-loofd mama. En wat je ge-looft moet je ook doen. Dus. Van die dingen.

Maar waar ik nog het allerhardst van baal, is dat dit eind-van-de-werkdag-gestress vanaf juli ‘heel normaal’ wordt.
Want dan werk ik officieel in Z. En niet meer daar waar we wonen. En moet ik dus iedere werkdag heen en weer. Kilometer-technisch is het niet so big a deal. Maar in de spits is het dus een heul ander verhaal.
En dat allemaal dankzij die fusie. Bah.

5 opmerkingen:

Linda zei

Oow gatver. Ik moet ook iedere dag lang in de auto zitten en hurrie hurrie naar huis om dan nog snel te eten en die kleine naar bed te brengen... is niet fijn.

Enneh, je hebt wat met Pinda's hè :-)?

Ilse zei

zum kotsen is dat en dan moet je ook nog leuk en relaxed blijven en zin hebben in sex 's avonds als je heel laat eens je bed in ploft omdat je eerst natuurlijk in huis nog van alles moest doen....ja leuk he vrouw zijn?? Soms is man zijn makkelijk echt die stappen gewoon over de rotzooi heen , zien het geeneens en gaan lekker relaxed met een voldaan gevoel slapen...

Susan zei

Als ik 's morgens op de fiets door het park rijd naar mijn werk, of 's avonds terug, denk ik (bijna) altijd, ik wil nooit moeten stressen wat de combi kinderen en werk betreft.
Hmmm... lekker zen.

Maar dat is mijn werk daarentegen dan weer niet. (Tipje van de sluier...) Ik wil langzaam ook wel weer eens sociolizen met collega's!
Zo is het altijd wat!

Enne, geven ze op de creche geen groente aan baby's? Wij deden dat altijd wel!

Cisca zei

He ja.
Heerlijk einde-werkdag-gestress.
Kan huisgenoot de kids niet ophalen, of is hij nog later vrij?
Je moet wel lekker genieten hoor, van die tijd in de auto. Even lekker ontspannen!

MaMarije zei

@Linda: woehaha ;-)) Nu je het zegt: k heb inderdaad wat met Pinda's, hihihi. Maar deze Pinda is eig. een Panda. Nouja.

@Ilse: kweenie, mijn huisgenoot doet best wel wat in t huishouden. Alhoewel mijn thresshold voor 'vies' wat lager ligt dan die van hem. Maar, dat hebben meer mannen volgens mij.

@Susan: helaas, ze geven geen groentehap op de crèche. En zen, daar heb ik ook weleens ernstig behoefte aan. Maar, mensch, wat maak je me nieuwsgierig naar je 'dillema'. Tsss.

@Cisca: Huisgenoot brengt de kinders. En ik haal ze dus. Want ik werk(te) dichterbij huis. En da's dan weer handig met koken en eten enzo. Dus eigenlijk hebben we het best eerlijk verdeeld zo.
En ja, oentsjpannen in de auto. Dat zou mooi zijn. Maar dat lukte gister ff niet zo goed.