maandag 8 november 2010

Let's do it

Sommige dingen moet je gewoon doen. 
Schreef ik semi-stoer *en slaat nog maar weer eens een kruisje*. Maar degenen die mij/ons kennen, weten dat we niet over één nacht ijs zijn gegaan. Nee. Meer een hele winter zomer.

Lang verhaal kort: we doen het dus. Een nieuw huis. 
En - as we speak - de eerste voorbereidingen zijn al begonnen. De zonnebloemen zijn weg. Hekken erom heen. De grond is uitgegraven. De hoeveelheid regenwater die zich in het gapende gat verzameld heeft, negeren we gemakshalve maar even.
Deze week of volgende week gaan de eerste palen erin.

Dus.
De komende tijd zal ik u verslag doen van hilarische uitstapjes naar keukenboeren en badkamertoko's. En vermoeien met dilemma's over bijvoorbeeld deurkrukken, wandafwerking, of het aantal stopcontacten dat een mens nodig heeft. 
Yay.

Ah. Hoe hét huis eruit ziet? Nou, zo. 

Ja. Best wel  überleuk, al zeg ik het zelf. 
Alleen wonen we dan niet aan t water, maar in de straat erachter. Met openslaande deuren vanuit de keuken naar de 6 meter diepe voortuin waar je lekker in de zon kunt zitten.
En met uitzicht op nu reeds bestaande houtwallen. Wel zo prettig vind ik, in een totally-new-bouwwijk.

En wanneer het huis af is? Ehm, ergens 1e kwartaal 2012. 
Of 2e kwartaal. Dat kan ook. Iets met strenge winters en 180 werkbare dagen per jaar.

8 opmerkingen:

Nicolette zei

leuk, leuk, leuk........ziet er goed uit! geeft je nog wel even de tijd om het "oude" huis te verkopen.

p.s. ik (uit de flevopolder, getrouwd, 2 dochters) ontlurk hier ook meteen geloof ik. Heb geen idee meer hoe ik hier terecht ben gekomen maar lees al een tijdje met je mee.

Mammalien zei

O gaaf.. nieuwbouw... wij ook gedaan, verlief geworden op zo'n "artist impression" en maaandenlang door de blubber gelopen om te kijken waar en hoe het gebouwd werd. En keukens, greepjes, toiletgarnituurtjes en verf uitzoeken. Ik geniet gewoon lekker met al jullie verhalen mee weer opnieuw. Veel plezier!!

Enne... huis ziet er prima uit. Nou nog een foto van de houtwallen graag (0;

Kay zei

Hé gezellig, welkom alvast in de wijk. Tja, die werkbare dagen kennen we ;-) Succes met alles uitzoeken. Tis al weer 6 jaar geleden, maar weet nog goed hoe het voelt. En je u dus afvragen waarom we in vredesnaam zoveel weken over een details hebben lopen dubben hahaha.

Cisca zei

Gaaf, gewoon doen inderdaad!

Toaske zei

Stoere beslissing!
Ziet er mooi uit.

Annelies zei

GEWELDIG!!!!!!!!!! En ja, ik weet dat jullie niet over 1 nacht ijs zijn gegaan.... En ja, het is echt een geweldig mooi huis! Dus.. hopelijk kun je de twijfels achter je laten nu de beslissing is genomen en gaat het grote fantaseren/uitzoeken/plannetjes maken/genieten nu beginnen. GEFELICITEERD!!!

Marielle zei

He wat leuk! Jullie worden mede-wijkbewoners!! Spannend he, zo'n huis op papier! (en het kost helaas ook nu al geld...).
Wij hebbben ook destijds een folder van deze huizen gekregen en het is dat we hier al zo fijn wonen maar anders hadden ook wij er over nagedacht, vinden ze namelijk erg mooi!!! Veel succes met alle leuke beslissingen!

Liane zei

Gefeliciteerd!!!