donderdag 29 januari 2009

7 kilo

Net iets meer zelfs. 7 kilo en 25 gram, om precies te zijn. 7. Kilo. En nog geen 4 maanden oud, dat kind.

Zaten wij er even naast zeg. Vanochtend hadden huisgenoot E. en ik een pooltje opgezet over de verwachte meterstanden van Danaë. Hij dacht zo’n 6 kilo. En ik 6,5. Maar 7… Nondeju…

Het verklaart trouwens wel waarom luiers de laatste tijd zo strak zitten, en bijna in het niet vallen rond haar kont. Ja, mevrouw heeft nogal dikke dijen en mollige babybillen, ja. En ruim voorzien van plooien. Kan zij ook niets aan doen, heeft ze gewoon van d’r moeder gekregen. And I’m proud of it.

Dat ze niet meer passen die luiers, kan natuurlijk ook liggen aan het feit dat het gewoon te kleine luiers zijn. Maatje 2, tot zo’n 6 kilo. Kwam huisgenoot E. vorige week mee aanzetten. Hij had zich even vergist. Geen probleem, kan gebeuren.

Dus als de sodemieter geprobeerd om bijna 60 luiers weg te werken, voordat het te laat is en ze ze helemaal niet meer aan kan. En met de huidige ‘oecumenische crisis’ moeten we natuurlijk wel efficiënt omgaan met de beschikbare resources. Blablabla.

Da’s nog een hele klus trouwens, zorgen dat die luiers op komen. We gebruiken er zo’n 5-6 per dag. Nee, t is niet zo’n schijterd. Gelukkig. En mevrouw groeit tegen de klippen op. Dus sinds 2 dagen pasten ze eigenlijk niet zo goed meer dicht, om die spek-beentjes van r. Maar nu begrijpen we het dus. 7 kilo. Best wel veel te groot voor maatje 2…

Oja, en 63 centimeter is ze. Ja, een grote meid. Maar niet te dik, haar lengte past goed bij haar gewicht, zeiden ze op het consternatiebureau. Dus maatje 68: here we come.

Geen opmerkingen: