woensdag 26 januari 2011

Een middagje BSO

Omdat David de laatste tijd niet naar school wil, of in ieder geval thuis laat merken dat hij weinig zin heeft in school, begonnen we een onderzoekje om te achterhalen waar het aan zou kunnen liggen.
Te beginnen bij de BSO. Daar is-ie tenslotte 3 middagen per week. Best veel eigenlijk. En best vermoeiend ook. Maar gelukkig heeft-ie Juf S.
En zij tekende het volgende op: een middagje BSO
Gezien het onderstaande verhaal zal zijn geen-zin wel niet aan de BSO liggen...


We halen David op bij de M.. Hij komt blij aanlopen als hij ons ziet en zegt gedag.
Tijdens het lopen naar de W. loopt hij samen met Q. David vertelt onderweg en loopt goed mee. Ondertussen springt hij op de lijntjes van de tegels.


Op de W. weet David goed wat er verwacht wordt. Hij gaat spelen en komt tijdens het drinken in het groepje zitten. Vandaag hebben we een feestje: David zingt zachtjes mee en kijkt naar de andere kinderen. Hij smult van zijn cakeje en vertelt nog even hoe lekker hij het vindt.


Daarna mag David vrij spelen. Hij blijft in de speelruimte en vraagt of één van de grote jongens een vliegtuigje voor hem wil vouwen. Hij gooit zijn vliegtuig door de ruimte en vraagt mij iedere keer om te kijken.
Q. komt ook boven spelen en samen spelen ze met de achtbaan, klimmen op de glijbaan en duikelen op het kleedje. Ze bedenken een baan voor het vliegtuig over de glijbaan.


Er staat ook muziek aan in de ruimte. "Laten we gaan dansen!" roept David. Hij beweegt een paar keer heen en weer, maar interesseert zich dan toch vooral in de knopjes op de radio. Daarna rent hij door de ruimte en gooit zijn vliegtuig: "Juf, kijk eens!"


De grote jongens beginnen een zelf verzonnen politiespel. David wil graag meedoen. 
Hij rent met ze mee en roept "Ik ben ook politie!". De anderen lachen en laten hem meedoen. 
David pakt een plastic stofzuiger en gaat achter de boeven aan. Hij richt de slang op de jongens en roept met een heel serieus gezicht: "Ik ga jullie opruimen!"
Daarna komt hij met zijn armen om de stofzuiger geklemt naar mij toe: "Yes, ik heb de stofzuiger gered!".
Er doen ook nog een paar meisjes mee. David stelt voor om verstoppertje te doen, maar gaat dan toch maar de boeven opzuigen...


David speelt vrij op de BSO. Hij weet waar het speelgoed ligt en pakt het ook. 
Hij speelt samen met andere kinderen: dezelfde leeftijd of ouder. 
David houdt altijd een lijntje met de leidsters, door te laten zien wat hij doet of het - al huppelend op zijn tenen - te komen vertellen.


Al met al een vrolijk ventje, vol enthousiasme op de BSO. We zien hem graag!


Aldus de allerliefste BSO-juf, juf S.
En ach, wat vreselijk jammer dat ze nu hele dagen ergens anders gaat werken...
David Huisgenoot E.gaat We gaan haar missen.

2 opmerkingen:

Mammalien zei

Balen is dat he! Bij onze bso is et verloop zo groot dat de kinderen geen enkele band meer met de juffen hebben. Ze luisteren nog net wel als ze iets niet mogen, maar hebben geen idee hoe ze heet, laat staan dat ze tegen haar praten. Minder dus.

Hoop dat je er snel achter bent wat het is dat David dwars zit!

Annelies zei

Wat heerlijk om zo'n verhaal te lezen over je mannetje!!! Wel erg jammer dat ze weggaat. En vooral erg jammer dat hij momenteel niet zo'n zin heeft in school.. misschien is het een fase? (Sam roept al 2 jaar dat hij niet naar het kdv wil, maar hij heeft het er uiteindelijk wel altijd naar zijn zin..). Hopelijk is het snel weer over en is er niets aan de hand!

Liefs!