vrijdag 3 september 2010

En hij vindt het Léuk

Ja hoor. Wij zijn er nog wel. Alleen een beetje druk.
Met het inregelen van een nieuw doordeweeks-ritme bijvoorbeeld.
Of met het maken van nieuwe wilde plannen.
En natuurlijk dat vakantie-foto-album. Ja nog steeds. Weet u wel hoeveel werk dat is? Manmanman. Ik houd er gewoon een muisarm/pols aan over. Kan ook liggen aan m'n laptop-zonder-muis natuurlijk.
Nahgoed.

Alweer 3 weken school achter de rug. En hij vindt het heerlijk. Denken we althans.
Hier en daar een beetje wennen natuurlijk. Want 'je hand opsteken vóór dat je wat zegt' en 'wachten totdat de juf je aan het woord laat', dát is natuurlijk best een beetje moeilijk als praten je corebusiness is. Of gewoon stom, om met meneer zelf te spreken.
Maar gym is leuk. Alhoewel nog wel een beetje eng (een glijbaan zonder randjes, dat doe ik niet hoor mama).
En letters zijn ook leuk. Sinds een paar dagen 'hakt-leest' hij alle woorden die hij tegenkomt in z'n boeken, de Donald Duck, de krant, reclamefolders etc. De letters achter elkaar plakken en zo hele woorden lezen, dat doet-ie nog niet. Lijkt me ook nog een beetje vroeg trouwens. Was het niet groep 3 waarin ze écht leren lezen?
Hij knipt en plakt zich drie slagen in de rondte, kleurt olifanten, tekent opeens heel herkenbare poppetjes en vindt dit alles ook ontzettend leuk.

Na een schooldag is-ie niet eens super afgepeigerd of onuitstaanbaar van moeheid (ja, aan het einde van de week misschien eens een keertje).
Ach, misschien was-ie er gewoon ontzettend aan toe, die jongen.

3 opmerkingen:

Annelies zei

Heerlijk om te lezen! Vind het bijna jammer dat Sam nog een jaartje moet wachten.. ;-)

Liefs en tot zondag!

Mammalien zei

Fijn dat hij het leuk vindt!!!

Enne.. letters?! Die zijn ten strengste verboden op onze school, tot groep 2/3 geloof ik... ze moesten het eens wagen om interesse te krijgen in andere dingen dan plakken en knippen (-;

Linda zei

Lekker dat hij het leuk vindt.
Bij Timmy zijn ze nu (groep 2) met letters bezig.
Ze hebben net de Mmmmmm gehad. En ik heb dus tot in den treure moeten horen dat de Mmmmmm is van Timmmmmmmmy en van Mmmmmmammmmmma en van mmmmmmmuis en mmmmmotor en oh ja, ook van aap. Maar dan van mmmmm-aap :).