woensdag 30 juni 2010

De leukste kinderspeelplaats ever

Dat was het dan.
De camper ingeleverd (met minimale buiten-inspectie, maar we hadden toch geen schade gereden), en alle spullen zijn op de een of andere manier weer in een tas beland.

Met een taxi naar het La Quinta Hotel bij het vliegveld. David zit direct voor Cartoon Network geplakt (echt, misschien is-ie wel verslaafd?). De hele middag ligt nog voor ons, dus wat te doen?

We besluiten naar de Discovery Gateway te gaan, een kindermuseum.
Het blijkt een goed besluit: David en Danaë gaan compleet los met ballen, buizen en geluid-maak-dingen. En er blijkt een groot 'kinderdorp' te zijn waar alle kinderen samen-apart spelen, inclusief verkleedkleren.

De ene is even postbode, de ander rijdt rond in een politie-auto. Er is een grote bouwplaats (3x raden waar David een hele tijd heeft zoet gebracht), een winkel waar je achter de kassa kunt staan om de mandjes boodschappen van andere kinderen 'alsof' af te rekenen en er is een huis waar ook vanalles en nog wat moet gebeuren (en ja, dat vond Danaë erg interessant.... afwassen, koken, strijken... Geen idee van wie ze t heeft; van mij in ieder gevan niet).

Alle ouders zitten ergens in een hoekje, want de kinderen vermaken zich allemaal vanzelf. Genoeg om te ontdekken.
Jammer dat we dat in Nederland niet hebben (zou vast leuker zijn dan die schreeuw-kinder-paradijzen...). Ziet nu een gat in de markt.

Daarna eten we ons - waarschijnlijk laatste - broodje Subway en dan strijken we weer neer bij de fontein. David rent weer lekker heen en weer, wordt kleddernat, maar wat geeft het? Het is 37 graden en in no-time is alles weer droog.

De taxi-chauffeur die ons naar de Gateway Shopping Mall bracht, blijkt een ontzettend aardige man.
Hij vertelt vanalles en nog wat over Salt Lake City, en rijdt ons gratis en voor niets - because we're such a nice family and he and his wife are dying for some grandchildren - nog een rondje toeristiek door Salt Lake. Over Capitol Hill, zodat we de hele vallei kunnen overzien.

Als we om half 7 de taxi terug bellen, blijkt hij speciaal voor ons te hebben gewacht (eigenlijk werkt hij maar tot 5 uur, zei hij toen hij ons afzette). Z'n collega zat ergens anders en hij vond het niet leuk dat we zo lang zouden moeten wachten.
Echt, deze man is by far de aardigste taxichauffeur die we ooit hebben ontmoet.
Wat vreselijk jammer dat we morgen alweer weg moeten uit dit prachtige land!

Edit 4 juli 2010:
Foto's. Van de leukste kinderspeelplaatsen: de fontein en het speel-museum. En de allerlaatste van de camper.

2 opmerkingen:

Toaske zei

Wat een gaaf speelpaleis!

Annelies zei

Wat ontzettend gaaf, dat kindermuseum! Ziet er helemaal geweldig uit. Nog even wifi regelen voor de wachtende ouders en 't gat in de markt is compleet ;-)

't gekke is dat ik je "laatste dag gevoel" gewoon mee kan voelen. Word er zo'n beetje emotioneel van. Na zo'n vakantie wil je toch nooit meer naar huis??