zondag 6 juni 2010

Bakersfield, the place NOT to be

Ja. Hallo. Bakersfield hier.
Nee, niet Lake Isabella, maar Bakersfield dus.  
Jammer ja, dat de Tiogapas toch gesloten was. Dat vinden wij ook ja.
Bijzonder oninspirerend stukje California gezien vandaag. Nee, niet alles is mooi in The Golden State.
Maar goed. Halverwege Las Vegas dus, tot grote vreugde van David, want die ziet zichzelf al krokodillen zoeken in het Rainforest Café.

Camping? Nee, een RV Park. Moet je ook eens geprobeerd hebben hè. Heeft wel een hele mooie naam, die RV Park. Bakersfield Palm Resort RV Park, maar eigenlijk is het een veredeld stukje asfalt. En het ligt heel sneaky langs een spoor waar ellenlange goederentreinen langskomen. Ieder uur, dussss.
En er wonen hier ook mensen. Op het Monthly guests-gedeelte. Zijn wel een beetje 'typische mensen' (hoezo hokjes-denken...). En wat te denken van de hint dat we onze huurfiets die achterop de camper staat, maar niet moeten laten zitten vannacht.
Die staat dus nu binnen in de camper. 

Wij zijn slechts passanten. Daarom staan we op een apart stukje, tussen mega grote camper-bussen. Wel 2x zo groot als die van ons. En dan ben ik zo benieuwd hè, wie daar dan mee reizen. Maar omdat het zo warm is (pak'mbeet 37 graden ofzo), zie je dus niemand. Want er is geen greintje schaduw op t terrein (ja, wat palmbomen, maar that's it).

De reis ging redelijk goed vandaag. De truc is zo min mogelijk speelgoed in het zicht hebben liggen; kunnen ze het niet laten vallen en er ook niet om zeuren. En dan vallen ze ook zo maar in slaap, en is het heel rustig rijden. Tot je op zoek moet naar een Wal-Mart en je prompt weer verkeerde afslagen neemt.
Nagoed, kan gebeuren.

Oh, nu tril ik even uit mn bed door een goederentrein. En een verre buurman houdt kennelijk erg van countrymuziek. En boven het gebrom van de airco hoor ik nog 2 blaffende honden uit.
Nee, echt, Bakersfield. Een plaats om morgen snel weer uit te vertrekken.

Edit 7 juni 2010: Foto's... Helaas niet van Bakersfield, maar dat was ook niet de moeite waard.

6 opmerkingen:

Mammalien zei

Leuk te lezen!

Annelies zei

Oh dear..... die RV parken heb je in Australie niet (of althans.. die hebben wij overgeslagen). Pff.... de treinen klinken ook al niet denderend en de 37 graden lijkt leuk, maar dan wel met een paar mooie loofboompjes graag.... oeps. Wegwezen daar en snel weer verderen camperen! ;-)

Door zei

Wow, wat heerlijk!

Toaske zei

Mmm, niet zo'n toffe plek dus om te vertoeven. Gelukkig gaan jullie al snel weer verder.

Krista zei

Ik zeg gewoon: blijven genieten! Morgen weer een dag...
Ben zo jaloers dat ik ook maar eens ben begonnen met onze zomer vakantie plannen...

Linda zei

Jee, wat ben je fanatiek aan het schrijven. Kan het bijna niet bijhouden dus lees ze een beetje door elkaar...

Bakersfield: NO GO dus. Check.