zaterdag 20 februari 2010

Politiek gereutel

Eigenlijk had ik vanochtend dit logje moeten schrijven. In de trant van 'het ijzer smeden als het heet is'. Of eigenlijk gewoon 'schrijven als je inspiratie hebt'.
Maar nee. Toen moest er een dram-driftbui van een wannabe-kleuter gemanaged. Een boodschappenlijstje geconcipieerd. Een ontbijt gemaakt en opgegeten. Dus uweetwel, geen tijd.

Maar goed. Ja, kom toch 's terzake.
Wij zijn dus enigzins teleurgesteld. Om niet te zeggen boos.
Want niet alleen hier thuis hebben we een drammende kleuter. In Den Haag blijken ze er kennelijk ook een stelletje te hebben.
Misschien hebben ze vannacht wel stampvoetend en krijsend op de trap of de gang doorgebracht, weten wij veel. Gebeurt hier thuis namelijk best veel, de laatste tijd. Naar verluidt is dit allemaal weer een fase, en gaat het weer gauw voorbij.

Het grote verschil met de grote kleuters in Den Haag is dat onze dolende kleuter geen dubbele agenda's heeft.
Wij voelen ons derhalve genaaid. Wij hebben namelijk niet gestemd om getuige te zijn van een wedstrijd voortdurend-pootje-haken door meneer Glibber Woud.
We vinden dat ze gewoon aan het werk moeten. Geen ruzie maken. Vriendjes maken, samen spelen, eerlijk delen en fijn een blokkentoren bouwen.

En anders? Anders stemmen we gewoon niet meer. Lekker puh.

4 opmerkingen:

Nanna zei

Whahaha he.le.maal geweldig, dit logje!!

Toaske zei

Ik geloof niet dat niet stemmen de oplossing is.
En was politiek maar zo simpel als kleine peutertjesdingen!

MaMarije zei

@Toaske: ondertussen vind ik (bijna) dat wél stemmen ook niets oplost.
Want aan het einde van de rit blijkt het toch om ego's en eigenbelang (zoveel mogelijk zetels) te gaan. Precies waar peuters in uitblinken....

Krista zei

mmm lastig hoor, heb besloten wel te gaan kiezen (doe ik eigenlijk altijd, want dan mag je namelijk meepraten over dit geklier in Den Haag...;-) Maar nu de vraag op wie??? Eén ding is zeker, niet op meneer Glibber Woud...