zaterdag 17 januari 2009

How people meet

Wastleuk?, mompelde ik slaapdronken vannacht, terwijl huisgenoot E. zich lichtelijk onhandig in bed liet storten. Het was een uur of drie, had ik net gezien op de wekker. Twazechtgewéldig, lispelde huisgenoot E. net iets te hard in mijn oor. Het volume en donkerbruine, ietwat schorre, timbre van zijn stem verried dat hij inderdaad een geweldige avond had gehad. Zo één waarop het bier rijkelijk gevloeid had. Een paar pogingen tot volzinnen later was maar één conclusie mogelijk: huisgenoot E. was ‘onmeunig sjikker’, oftewel toeterzat, kachel, knetterdronken. Welk woord u er maar aan wilt geven.

En dat is grappig, als huisgenoot E. in benevelde toestand is. Want dan verandert hij in een redelijke spraakwaterval. Niet altijd even handig om 3 uur ’s nachts, ik bedoel: een mens wil ook slapen. Maar wel altijd vermakelijk. Tijd dus voor een ‘goed’ gesprek.

Hoe was de voorstelling?, wilde ik weten. Aanleiding voor het zuipfestijn was namelijk een uitje met 2 vrienden naar het theater. Ja echt, wij zijn zó vreselijk cultureel verantwoord… Hheellleuk, zsekondenbesstgoedzsingen. Daarna, vertelde hij, daarna zsijn we naar n kroeg gegaan. En dawasookgeweldig. Weetje, vertrouwde hij mij toe, ik hebook gedansst. Nou mensen, als huisgenoot E. aan het dansen gaat, dan is-ie echt héél dronken. Dat u het even weet.

En heb je nog meer leuke dingen gedaan?, vroeg ik zo geïnteresseerd mogelijk als je om half 4 ’s nachts maar kunt zijn. Jha, murmelde hij, kheb t baltsgedrag van de menss bestudeerd… Isstoch wonderlijk, how people meet.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het wat toch echt oergezellig en het baltsgedrag wordt echt nog een nieuwe studie waar vele mensen zich op in zullen schrijven!
groet, R.

NOVY zei

Waar ik toch wel lichtelijk door verontrust zou zijn. Baltsgedrag? How people meet? Hoezo? Wat, wie, waar? Who met who?

MaMarije zei

@Novy: zo vaak gaat-ie niet de hort op hoor en zo lang-ie buiten honger krijgt en thuis komt eten, is er niets aan de hand ;-)