zaterdag 13 december 2008

Over een lilliputter en de Voedselbank

Stel, je doet boodschappen. Op zaterdag. Omdat je gisteren zo stom bent geweest om 'heel belangrijke zaken die écht niet vergeten mogen worden' tóch bent vergeten om op de boodschappenlijst te zetten. Die je dus vandaag alsnog moet gaan halen. 
En bij de ingang van de winkel word je op kniehoogte aangesproken door een lilliputter met heel veel praatjes. Het blijkt over de Voedselbank te gaan. En om zijn verhaal kracht bij te zetten, duwt hij je een boodschappenlijst onder je navel (hoger kwam-ie echt niet). Of je wat dingetjes van die lijst wil kopen, als je dan toch boodschappen moet doen op zaterdag... Want het is voor de arme mensen van A. Die willen namelijk met Kerst ook een fijn kerstpakket ontvangen. Wat doe je dan?

A) Eigen boodschappen eerst natuurlijk, uiteraard alles AH Excellent. En oja, dan pak ik nog snel ff een blik Euroshopper bruine bonen mee. t moet natuurlijk niet teveel gaan kosten allemaal. Hee, da's gek zeg. Alle Euroshopper-merken dingen zijn uitverkocht. Zou er vandaag een actie voor de Voedselbank zijn ofzo? Of: 

B) Hee, eigenlijk best leuk. Boodschappen doen voor een ander. Wat staat er eigenlijk op het lijstje? Ik zou natuurlijk voor de allergoedkoopste dingen kunnen gaan. Maar ja, dat doen die mensen vermoedelijk zelf ook al. Ze krijgen waarschijnlijk niet voor niets iets van de Voedselbank. Ik koop gewoon die dingen die ik zelf ook zou kopen. Wat kan t schelen. Misschien is het ook leuk als ik er een bakmix voor brownies bij doe? Daar hoeft verder alleen nog water bij; zelfs geen bakblik voor nodig.
Oeps, sorry kassamevrouw... M'n portemonnee ben ik geloof ik een beetje vergeten. Nog een beetje last van zwangerschapsdementie. Mag mijn mandje hier even bij u staan? Ik ben over een kwartiertje weer terug... 

2 opmerkingen:

JungleJim zei

Leuk verhaal! Maar dan stiekem wel een kerstboom van 30 euro kopen die waarschijnlijk niet veel groter is dan die lilliputter :)

MaMarije zei

@Junglejim: volgens mij was jij het die 'm hebt betaald...