donderdag 4 mei 2017

Zijn we er al?

Maandagochtend vroeg om 7.10 reden we dan toch echt weg. Na weer een valse start van de vakantie want David was op de geplande vertrekdag zo ziek als een hond. Kennelijk gaan mei-vakanties en ons gezin toch niet zo heel goed samen. t Is weliswaar 5 jaar geleden inmiddels, maar ergens nog best een traumaatje. Enniewee, we zijn op weg en iedereen heeft er zin in.

7.20: 'Zijn we er al?' klinkt een klein stemmetje vanaf de achterbank.
'Nee joh, we zijn net weg, we moeten de hele dag nog in de auto', legt David uit. 'Maar ik hou niet van lang in de auto zitten' moppert onze kleuter.

7.30: 'Zijn we er al?' klinkt het weer.
'Nee nog lang niet', antwoordt David geduldig. Floris fronst terug.

7.45: We rijden langs Vianen en zwaaien even naar papa's werk. 'Zijn we er nu dan al?', vraagt Floris hoopvol. Helaas...
David en Danaë zitten ondertussen met koptelefoons op verdiept in één van de tig tekenfilms die Huisgenoot de afgelopen jaren op het 'inflight entertainment system' heeft verzameld. Floris weigert al jaren een koptelefoon op te zetten en kijkt met een half oog mee.

7.55: 'Ieuw,' kermt Floris vanaf de achterbank. 'Het draadje van jouw koptelefoon raakt me aan. Dat wil ik niet. Dan moet ik kotsen'. En hij kijkt er nog eens extra theatraal bij.
David verlegt goeiig z'n draadje, maar ik zie aan z'n gezicht dat-ie denkt dat dit nog wel eens een hele lange rit gaat worden op deze manier.

7.57: 'Neehee, niet mij aanraken', walgt Floris als David m per ongeluk aanraakt. 'Dat wil ik niet, dan moet ik kotsen'.
David zucht.

8.05: 'Zijn we er nou al? Hoe lang duurt het nou nog?'
David zucht nog eens diep en begint Floris voor te rekenen hoe lang het nog duurt: 'Over ongeveer 6 films zijn we er. Als deze is afgelopen mag jij een film uitkiezen, goed?' Het stemt Floris matig tevreden.

8.15: We passeren de grens met België. 'Ja, we zijn er he?'

Na nog zo'n 100x uitleggen dat we er nog niet waren, waren we er dan toch.
Zuid-Bretagne.
Hoera voor stokbrood, pain au chocolat, Franse stinkkaas, oesters, mosselen, stranden, eb en vloed, ziltige zeelucht en heerlijke crêpes.

2 opmerkingen:

Mammalien zei

Leuk he, met kinderen op vakantie! Die van ons hebben inmiddels besloten dat ze helemaal niet meer willen. Want: reis is saaaaaai en dáár heb je niet eens wifi?!

MaMarije zei

@Mammalien: t is vooral de jongste die er even moeite mee had. Verder willen ze prima op vakantie (lekker films kijken op weg er naar toe) en ook dáár is er eigenlijk vaak ook wel wifi (maar daar hebben vooral papa en mama wat aan, hahaha). T was een goede training voor de zomervakantie :-)