woensdag 16 juli 2014

t Zit drop


En weer een schooljaar voorbij gevlogen...

Komend jaar geen kleuter meer op school, niet meer even mee de klas in om de mooie knutsels te bekijken. Nee, gewerkt moet er straks. Het is waarschijnlijk het meeste wennen voor mama, want mevrouw zelf is afgelopen jaar getransformeerd van kleuter tot een gezellige meid die ontzettend klaar is om naar groep 3 te gaan. Lezen heeft ze zich zelf geleerd, net als haar broer destijds. Maar, als ze geen zin heeft om alle lettertjes te lezen, dan verzint ze gewoon fijn zelf wat er staat. En mooie tekeningen maken doet ze gelukkig thuis ook.

De grote broer slaat komend jaar een groep over, of althans, hij deed dit jaar ook al een flink stuk van groep 5, dus technisch gezien is het slechts een halve groep. En zo zit hij dan straks zo maar in groep 6, de bovenbouw. En komt opeens de middelbare school in zicht. Ben ik net gewend aan het feit dat we schoolgaande kinderen hebben, moeten we ons langzaamaan gaan oriënteren op middelbare scholen. Aaah, kan iemand de tijd even stil zetten?
(Dat groep-overslaan is trouwens een beslissing waar we lang over hebben nagedacht. Het had niet onze voorkeur - wel die van David overigens - en samen met de intern begeleider en de leerkracht hebben we de voor- en nadelen van wel of niet versnellen bekeken. Hij is uitgebreid getoetst op het eindniveau van groep 5, en daaruit bleek dat hij ook daar in de hoogste regionen scoorde ondanks dat hij slechts een klein gedeelte van de reguliere lesstof volgt, naast z'n levelwerk. Komend jaar zal blijken of de beslissing de juiste was. Maar het blijft een raar idee; onze kleine springende garnaal naar groep 6... Aan de andere kant: als hij lekker in z'n vel blijft zitten, en leert dat leren leuk is en dat het normaal is dat je niet altijd direct het goede antwoord weet, dan zitten we goed. David heeft er in ieder geval zin in.)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

ja, en voor je het weet zit je naar de eindmusical van je dochter te kijken...

Op naar het VO!

Vlijtig Liesje zei

Ik vond dit schooljaar ook ontzettend snel voorbij gaan. Ik heb nu nog maar 1 kind op de basisschool over.
Bizar.

Mrs. T. zei

Gossie, ik zie dat je al weer lange tijd aan het bloggen bent. Leuk!
Gelukkig heb je nog iemand die de hele kleuterperiode nog door kan gaan maken.