maandag 6 januari 2014

Waarlijk zeer geslaagd

Een aaneenschakeling van mijlpalen, dat waren de laatste weken van 2013 en de eerste van 2014!
Dat grote broer en zus in de kerstvakantie leerden schoenveters strikken (dat behoort kennelijk niet meer tot de standaardleerdoelen in groep 1 of 2) en dat Danaë zichzelf deze kerstvakantie makkelijke woordjes leerde lezen, dat zijn slechts 'kleine' mijlpalen te noemen. Waar wij uiteraard ook waanzinnig blij mee zijn, begrijp me niet verkeerd.

Zo was daar dan toch eindelijk het felbegeerde A-diploma voor David!
Wij voelden ons allemaal waarlijk erg geslaagd.
En ook erg warm en klefferig, na veel te lang in het zwembad te hebben doorgebracht waar 60 bibberende kindertjes onder leiding van zwembitchjuf W. volgens de diploma-eisen door het zwembad werden geschreeuwd. Saillant detail hierbij: zwembitchjuf W. deed een microfoontje om zodat - and I quote - "alle papa's en mama's op de tribune mij goed kunnen horen". U moet weten: normaalgesproken heeft zwembitchjuf W. helemaal geen microfoon nodig om alle zwemlestoeschouwers te laten meegenieten van haar negatief coachende zwemles-aanpak. En dat bleek ook deze keer weer volslagen overbodig, dat microfoontje.

Dussss.
En als ik dan toch nog even mag leeglopen: waarom al die arme kindertjes tijdens die zwemceremonie nog in spanning laten zitten of ze hun diploma gehaald hebben, beste zwembitchjuf? En dit er vooral aan het einde nog eens even fijn 'inwrijven'?
Als je mag afzwemmen, dan heb je in de les allang laten zien dat je alles kunt. En dan ga je dus niet afzwemmen, maar feest-zwemmen, zodat alle papa's, mama's, opa's, oma's, buren, vage kennissen (echt, hóeveel mensen kun je in een stikheet zwembad proppen?) die nooit tijd hadden om jouw zwemkunsten te zien, dit nu wel uitgebreid kunnen bewonderen.
Nouja, u ziet. Ik ben een echte fan van juf W. Net als David.

En dan zal ik u de volgende keer berichten over alle andere mijlpalen of gedenkwaardige feiten die ons afgelopen weken ten deel gevallen zijn. Want hé, het kon niet op de afgelopen weken.
Ja. Een heuse sequel. Spannend hè?

4 opmerkingen:

Renske zei

Met open mond zit ik dit te lezen. En wil ik je graag influisteren dat de zwemlessen en zeker het afzwemmen bij de P.(grote vogel;-) een waarlijk feestje is compleet met een eigen lied en polonaise.
Maar ha, zijn diploma A hoera!

MaMarije zei

David heeft extra privé zwemles gehad bij de P., dus diploma is ook opgedragen aan badmeester Mike :-)
En ook bij de O (zeedier met veel armen) hadden ze een polonaise en een zwemdiploma-lied , dus qua feest zat het wel goed daar :-)

Kay zei

Waar was dit dan? Tom zwom in het dorp nabij en ook daar was het wel een feestje

MaMarije zei

@Kay: het was bij zwembad de O. in het pitoreske L. onder de rook van A. Het afzwemmen was met muziek en vlaggetjes enzo best een feestje. Het had alleen vele malen feestelijker kunnen zijn als ze een gezellige zwemjuf er neer hadden gezet om de boel te coordineren/aan elkaar te praten.