zondag 10 februari 2013

De afgelopen weken

Zo. Heb ik de afgelopen maanden eens even heerlijk onder de steen van ontkenning gelegen.
Maar het schijnt dat ik toch echt een baan heb.
Kortom: welcome back to the real world.

Er waren best wat hoogtepunten afgelopen weken.
Zo was daar de eerste zwemles. Van Danaë.
Dat betekent dat Huisgenoot de twijfelachtige eer heeft om tegenwoordig op zaterdag 2x per dag op en neer naar het zwembad te gaan. Broer en zus zijn namelijk uiteraard niet op dezelfde tijd ingedeeld.
Nee zeg, stel je voor zeg. Dan moet ze bij het zwembad opeens gaan nadenken over logistiek en organisatie. En dat is natuurlijk niet hun core-business.
Nee. Dat is zwemmen-leren. Schijnt. Al schiet dat bij David nog niet erg op. Maar dat kan ook aan het ventje zelf liggen. Want hij is, zo zegt hij zelf, bang om te verdrinken. En dus zwemt hij koppig nog steeds met 2 bandjes om iedere arm.

Afijn. Ander hoogtepunt.
David is over naar groep 4.
Nu al ja. Kan ook niet anders eigenlijk, als je na de zomer start in groep 3-en-een-half. Dan houdt de groep 3 lesstof natuurlijk een keertje op.
Groep 4 dus. En hij vindt het prachtig. Krijgt de ene na de andere verdiepingsstof en verrijkingsstof aangeboden en heeft alles voor de pauze af. Ik heb bewondering voor z´n juffen die alle trucs uit de kast halen om de werkhonger van die jongen te stillen.
Hij deed de afgelopen weken de ene Cito-toets na de andere, zowel voor groep 3 als voor groep 4. Hartstikke leuk, vond hij. "En helemaal niet moeilijk mam". We zijn benieuwd naar de oudergesprekken om te horen wat daar is uitgekomen.

En Floris is sinds anderhalve week een kinderdagverblijf-kind.
Heerlijk vindt hij het. De hele dag gratis entertainment met al die kindertjes om 'm heen. Wennen hoefde eigenlijk niet. Zijn moeder daarentegen wel. Drie dagen in de week werken en een huishouden organiseren. Dat kost even tijd voordat dat weer in evenwicht is.

3 opmerkingen:

Mammalien zei

Goed je weer te lezen. En ja, die kindjes die niet durven/willen zwemmen en het
wel aardig op school doen, die heb ik ook. Mooi dat David zo goed begeleid wordt
op school. Hij vindt het er ook echt leuk als ik je zo lees? Ik heb het nooit
op klassen overslaan maar zo klinkt het toch niet verkeerd.

MaMarije zei

Oh fijn, een mede-moeder met kinderen die fysiek niet zo snel zijn!
Sinds David in groep 3 zit hebben we nog nooit zon vrolijk kind thuis gehad, hij was helemaal klaar met kleuteren; eindelijk mocht hij lezen en rekenen. Ik heb het ook niet op klassen overslaan, maar het scheelt dat hij in een combigroep zit (3/4) en dat hij dus nog steeds bij zijn sociaal-emotionele leeftijdgenootjes in de klas zit. Maar ik vind die spagaat tussen hoofd- en hartleeftijd bij David wel erg ingewikkeld worden, merk ik. Vooral omdat hij zijn postuur ook niet mee heeft en een van de kleinste én jongste van de klas is...
Maar: zo lang hij met plezier naar school gaat, doen we het goed, denk ik dan.

Mrs. T. zei

Het gaat goed dus daar bij jullie. Al lijkt vooral mams een beetje te moeten wennen aan de nieuwe situatie. ;-)