dinsdag 30 oktober 2012

Wat spook jij hier nou doen?

Mam? Maham?
Ik sta in de badkamer m'n haar te föhnen; immers, drie kinderen of niet, als je haar maar goed zit. En hoor Danaë de trap op lopen.
Mam, waar is de tandpasta van David? Het is op en papa kan de nieuwe tube niet vinden.
In het keukenkastje, antwoord ik. En mompel daarna dat ik dat al tegen hem gezegd had voordat ik naar boven ging, maar dat hij niet luisterde.
Pap? Paháp..., tettert Danaë naar beneden. Mama zegt dat de tandpasta in het keukenkastje ligt. En niet te beroerd om alles door te geven, brult ze er achteraan ... en dat jij niet naar mama luistert.

Ja, een schatje. Dat is ze.
Ze houdt van lezen. Omdat ze niet - zoals haar broer - na een paar weken groep 1 al zelf kan lezen, doet ze het op haar manier. Kijk en luister naar het verhaal van Molletje en de maan. "Wat spook jij hier nou doen?"


Andere juweeltjes van woorden die ze op dit moment (nog)zegt:
weespapier. WC-papier. Ja. Je zal maar zonder zitten.

4 opmerkingen:

Mammalien zei

Ha, fijn zo'n echo (-:

Hoe is hte nu met Danae? Hoe is het "opgelost" dat hij een beetje voorliep op school met (ij ieder geval) lezen (en wellicht meer... ) ?

Mammalien zei

Ik bedoel natuurlijk David... Zucht... Stomme Mammalien

MaMarije zei

@mammalien: David is dit jaar halverwege de leerstof van groep 3 begonnen in groep 3/4 en doet voor de lol er afentoe groep 4 dingen bij. Maar dat laatste alleen als-ie zin heeft. En tot nu toe werkt het prima: we hebben nog nooit zo'n vrolijk schoolgaand kind gehad sinds dit schooljaar. We zijn benieuwd naar het 10 minutengesprek binnenkort.

Mrs. T. zei

He verdorie, waarom krijg ik nou geeen seintje als jij een logje geplaatst heb? Zo wordt volgen tcoh wel lastig. Maarre: leuk filmpje!