donderdag 23 augustus 2012

Nieuwe lijstjes omdat ze gaan als een speer

Bij gebrek aan een baby, en een lijst van dingen die nog per sé zouden moeten gebeuren Voordat De Baby Komt (die lijst is namelijk al wel een tijdje 'af' of er staan dingen op die het stadium van HIK allang voorbij zijn; HIK: Hormonaal Ingegeven Klus), zag ik op m'n blog opeens iets wat al een tijd helemaal niet meer klopt.

Kijk:

David is allang geen kleuter meer. Laat staan een bijna-kleuter.
Hij heeft bijna z´n eerste week groep3/4 erop zitten.
Dolenthousiast is hij. We hebben nog nooit zo'n vrolijk kind van school gehaald (tenzij hij een Cito-toets had gedaan). Helemaal gelukkig dat hij echte werkjes mag doen, uit echte werkboekjes. En niet meer hoeft te knippen en te plakken. "Dat vond ik echt stom mam, in deze klas is het veel leuker! En de juf zegt dat ik ga als een speer, ik had vandaag al m´n werkjes af en allemaal krullen!`
Omdat hij al een flinke tijd kan rekenen en lezen, is hij afgelopen week ergens halverwege groep 3 begonnen, samen met nog een paar klasgenootjes. We zullen zien hoe het gaat, of-ie echt gaat versnellen naar groep 4 of toch niet. Maar het fijnste is dat er weer iemand opstaat 's ochtends die zin heeft in school! Dat hebben we lang niet meegemaakt.

En Danaë is natuurlijk allang geen dreumes meer. Het woord ´Bijna-kleuter' doet haar ook geen eer aan. Bijna vier, en zo ontzettend klaar om naar school te gaan.
Ze kan haar visie op dingen heel stellig brengen, daarbij je strak met haar grote blauwe ogen aankijkend of je het wel met haar eens bent. Ze kan lekker poppen-moederen (dat gaat nog wat worden straks, met nr3, haha) of met haar Playmobil prinsessen spelen, en is een gewaagde tegenstander bij het stoeien met haar broer. En op het kinderdagverblijf schijnt ze op een prettige manier een kudde meisjes naar haar hand te zetten, zodat iedereen meedoet met 'kinderdagverblijfje spelen'.

Tijd dus voor betere rijtjes.
En zie daarvoor gewoon aan de zijkant.

1 opmerking:

Liane zei

Haha ja ik dacht al, wanneer wordt dat eens aangepast ;) Leuk dat het zo goed gaat met je kids op (bijna)school, en sterkte met de allerlaatste loodjes! Groetjes, Liane