zondag 10 juni 2012

Een mijlpaal... van een week of twee gelee

Yep. Still there.
Met minder energie tot m'n beschikking dan ik van mezelf gewend ben, verschijnen er wel blogjes in m'n hoofd, maar niet zoveel op het weeweewee.

Enniewee. We hadden hier een mijlpaal, een week of twee geleden.
Het Kind, of meer precies De Zoon, werd Zes.
Ongelooflijk Zes en dat betekent Ongelooflijk Jarig.
Serious business dus. Zo serious business volgens het feestvarken zelf, dat hij op de ochtend van z'n familiefeestje bijna kostend van de spanning boven de wc hing.
Gelukkig kwam alles toch nog goed, en kon hij vol trots de kado's in ontvangst nemen en z'n kaarsje uitblazen.

De volgende dag was z'n échte verjaardag.
Zelden heb ik een kind zo waanzinnig blij gezien met een kado...

Het was namelijk Z'n Aller-Aller-Grootste Wens weet u.
Een wens die hij aan het begin van dit jaar op een zelfgeknipte vallende ster had geschreven (want 'dan komt m'n wens misschien wel uit mama').
Een wens die voor nogal wat spanning zorgde toen hij er een maand of twee geleden achter kwam dat Het Kado in kwestie bij de speelgoedwinkel in de opruiming was. En dat er 'nog maar twee' van in de winkel waren.
Assertief als hij is, ging hij zelf wel even vragen bij de winkelmevrouw of Het Kado eventueel nog besteld kon worden, voor het geval ze allebei verkocht zouden zijn.
Groot was de schrik in zijn ogen toen de mevrouw vertelde dat Het Kado helaas niet meer bijbesteld kon worden. Er zat niets anders op dan wachten en hopen. En regelmatig de speelgoedwinkel binnenlopen om te kijken of het er nog was.
En toen... toen bleek een paar weken later dat er één verkocht was... En toen... toen bleek vlak voor z'n verjaardag dat ze allebei verkocht waren...
Hoe moest dat nou?
Afwachten David... Wie weet komt het allemaal toch nog goed.

En het kwam goed.
Glimmend van trots en blijdschap, nadat hij eerst uitzinnig op ons bed had gejuichd toen hij na het eerste afgescheurde papiertje ontdekte dat Z'n Aller-Aller-maar-dan-ook-echt-Aller-Grootste Wens onder het pakpapier verborgen zat.

Een andere grote wens van hem was eens een écht kasteel te bezoeken. Hij was afgelopen vakantie wat teleurgesteld over de ruïnes van kastelen die we met veel moeite konden vinden, en wilde wel eens een heel kasteel bekijken.

Ook die grote wens kwam uit op z'n verjaardag:
We gingen naar het Muiderslot alwaar ze voor de gelegenheid een stapel échte ridders met alles erop en eraan hadden losgelaten.

Terwijl het ruim 25 graden was, liep meneer de hele dag in z'n smoorhete ridderpak rond en zoog alles op wat met ridders te maken had.
Mocht een echt zwaard hanteren, kreeg zijn eerste zwaard-vecht-les en liet en passant ook nog even samen met een stapel andere kinderen een ridder in z'n harnas sterven.

Een prachtdag was het.
Dat vond ook de kleine prinses, die ook de hele dag in vol ornaat (jurk, diadeem en suikerzoete handtas) haar Jarige Broer op gepaste afstand volgde.
Gelukkig hebben we de foto's nog:
Een echte ridder-handschoen
Toch zwaar, zo'n zwaard
Toch best spannend, zo dicht bij een echte ridder

Ridderdag bij het Muiderslot: ook leuk voor papa's
Eerste Zwaard-Vecht-Les van een ridder-zonder-harnas
Prinses Danaë bekijkt het gevecht
Val aan, oh koene Ridder

7 opmerkingen:

Mammalien zei

Ach, wat schattig, zo'n kotsend begin van een mooie verjaardag. En wat fijn dat hij het tóch heeft gekregen, die grootste wens (-; Leuk ook, ridderdagje. Kinderfeestje ook in ridderstijl?!

hutsefluts zei

Wat heerlijk om te krijgen wat je zo graag wil! En het muiderslot is geweldig, dat heeft ook zo veel indruk gemaakt op mij toen ik er als een veel jonger en iets kleiner (want ben nu nog niet groot) meisje was!

MaMarije zei

@Mammalien: jazeker... Ook nog een ridderfeestje. Maar dat doen we over een paar weken, in de hoop dat mijn duizeligheid dan weer ietsie minder is geworden.
Om van een hoop bedenk-gedoe af te zijn (want daarvoor momenteel echt geen puf) hebben we een ridder-feest-kist gehuurd, met verkleedkleren en ridderspelletjes. We hopen dat alle kindertjes dat net zo leuk vinden als David zelf.

Kay zei

Heerlijk om te lezen. Ook heel herkenbaar. Tom's wens was de aller aller aller allergrootste brandweerkazerne van Lego. Hij zat elke keer naar zijn spaarpot te staren in de hoop dat hij een keer genoeg geld zou hebben.
Wist hij veel dat het al maanden in de kast lag... :-)

Nicolette zei

Vooral dat knuffeltje op die eerste foto is gaaf! zo "groot" maar toch nog zo klein!

Nicolette zei

tweede foto dus......

Joonstar zei

Hahaha,moest erg lachen om de foto van de papa met de ridder...het liefst had hij ook een zwaard en pak aan??? Gefeliciteerd met de grote kleine man. Ben je gewoon mama van een zoon van 6.Poe he!