maandag 30 april 2012

Van dat je blij bent dat je een annuleringsverzekering hebt....

Ik zou dit kunnen schrijven vanaf een heerlijk zandstrand aan de Franse zuidkust.
Of vanaf een terrasje in een mooi oude haventje. Of voor mijn part vanaf het huisjespark waar we een huisje hebben gehuurd.

Dan zou ik schrijven over de lekkere verse croissantjes en de heerlijke Franse stinkkaasjes. En over de uitstapjes naar een mooi oud klooster of het schildpaddendorp in de buurt. Of over het zwembad waar de kinderen zo heerlijk de hele dag in konden rondspetteren. En uiteraard over het fantastische weer.

Maar u raadt het al. Niets van dit alles.
Nee.
Ik schrijf dit vanaf mijn bed.
Als dat nou nog eens mijn vakantiebed was, dat zou nog wat zijn.
Maar nee. Ik schrijf dit vanaf mijn eigen bed. Thuis. In Nederland.

En dat allemaal omdat een virus het gore lef heeft gehad om uitgerekend in de nacht voor vertrek in/op mijn evenwichtsorgaan te gaan zitten.
Nou weet ik niet of u weet wat dat met iemand doet. Ik sinds 4 dagen wel.

Het zorgt ervoor dat je ultra wagenziek in je bed ligt, terwijl je niets anders doet dan naar het plafond staren. Dat je niet meer zelf naar de wc kunt gaan. Dat het lijkt alsof iemand anders de besturing van je ogen heeft overgenomen. Dat je om alles moet vragen. Dat, als je te lang rechtop zit - wat sowieso niet zo'n aanrader is als je je zo voelt - je alles wat je gegeten en gedronken hebt er in strak reflex weer uitgooit. Dat je je kinderen echt heel lief vindt, maar dat je knettergek, om niet te zeggen kotsmisselijk, wordt van hun enthousiaste gestuiter en vrolijke getater om je bed.

Volgens de huisarts gaat dit grapje niet 1-2-3 over. Maar ben ik hier wel een paar weken zoet mee.

Nog een geluk bij een ongeluk - denk ik dan maar - dat Huisgenoot 'toevallig' ook vakantie heeft.
Alhoewel het meer op een werkvakantie begint te lijken. Kinderen entertainen. Vrouw bedienen. Kinderen uitleggen dat we voorlopig niet op vakantie naar Frankrijk gaan. Dat ze een beetje rustig in de buurt van mama moeten doen. Boodschappen doen. Wasjes draaien. Dat soort werk. Terwijl hij zich had verheugd op zandkastelen bouwen aan een of ander Frans strand.

En ach, u had Danaë moeten zien, op de ochtend van gepland vertrek. Slaapdronken in haar pyjamaatje, met haar rugzakje om kwam ze de trap afgestommeld. "Gaan we nu op vakantie papa?"
Nee lieverd.
Helaas. Mama is 'even' ziek.

12 opmerkingen:

Mammalien zei

He bah, wat beroerd. Is het een virus dat nu even extra actief is? Je bent de derde (mijn moeder en een opa van een vriendje van zoon) die dat heeft. En het is niet leuk, dat begrijp ik inmiddels.

Die vakantie, die houd je tegoed, toch?! Sterkte ondertussen...

MaMarije zei

Meer mensen die dit nu hebben? Wat naar zeg! Zijn ze alweer aan de beterende hand? Ik hoop dan maar dat het niet heel besmettelijk is, want hier zit echt niemand op te wachten...

En die vakantie? Ja misschien houden we die wel te goed, maar ik weet niet zo goed wanneer... Half augustus komt nr3, en dan duurt het altijd weer even voordat we daarvan de gebruiksaanwijzing hebben gevonden. Dus dat zal wel ergens volgende zomer worden voordat we naar een beetje zonnig zuiden kunnen vertrekken...

Floor zei

Ah wat naar! Heb eerder gezien hoe beroerd je ervan kunt zijn. Heel veel beterschap, hopelijk ben je er gauw van af!

Liane zei

Hoi Marije, Ik lees nu ineens sinds een paar weken weer je blog. Getsie wat een naar verhaal, veel beterschap enne ik hoop dat David en Danaë (en jullie!) dit later even goed kunnen maken!
En als ik de beschrijving van de symptomen zo lees denk ik, als leek maar wel ervaringsdeskundige, MÉNIÈRE!!!
Heeft de arts dit als optie genoemd? Ooit had ik een soortgelijk virus, gelukkig lang voordat de kinderen er waren, maar ik weet exact hoe dit voelt!
Nou ja, daar heb je nu weinig aan; nogmaals beterschap, bah!

MaMarije zei

@liane: nee, gelukkig geen meniere, of althans niet genoemd, maar eerder een ontsteking van het evenwichtsorgaan. Een zogn neuritis vestibularis dacht ik dat het heette. Hoe dan ook, erg rot inderdaad.

MaMarije zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Krista zei

ow dit is zoooo geen leuk nieuws! Ik dacht inderdaad te lezen hoe je nu op je stoeltje met je teentjes in het zand... acherm... niet dus... HEEL VEEL BETERSCHAP!
oh en probeer dan toch even te genieten van het 'bediend' worden...!

Cisca zei

Nou zeg inderdaad, waar haalt zo'n virus het gore lef vandaan! Beterschap, ik heb ook weleens eerder gehoord van iemand die dit had, en het gaat inderdaad niet zo snel over. (Lekker motiverende opmerking weer, Cisca)

Irène zei

Je bevindt je iig in goed muzikaal gezelschap. Want had André Rieu dit ook niet?
Nou ja, alsof je daar wat aan hebt hè...
Ontzettend balen van de geannuleerde vakantie. En beterschap!

Nurse Martens zei

Ik wilde ongeveer hetzelfde typen als Liane, de ziekte van Meniere..ik ken dat van heel dichtbij en jouw symptomen lijken erop. Wat een doffe ellende meid...dit gun je geen mens (alhoewel...vijanden? :)) Ik wens je veel sterkte en ik hoop dat het sneller weg is dan de dokter zegt.

Joonstar zei

He bah! Wat naar! Wel mooi ijsje trouwens...

Loes zei

Dan ben je toch blij dat je inderdaad een annuleringsverzekering hebt afgesloten! Ik heb ook ooit zo'n situatie gehad en was blij dat ik toen een goede reis- en annuleringsverzekering via www.finion.nl had afgesloten. Mocht je ooit nog verzekering nodig hebben kan ik hun echt aanraden, helpen onwijs goed.