zaterdag 15 januari 2011

Zeikverhaal

Ja. Nou.
U zit natuurlijk te wachten op een mega-interessant verhaal over belangwekkende gebeurtenissen hier in huis. Of anders wel op een soort hilarisch verhaal over dat andere huis.

Ok. Ik doe mijn best.
Om met het hier-ín-huis te beginnen: ik was mij suf tegenwoordig.

David heeft namelijk enige tijd geleden een wijs besluit genomen, en vindt dat hij best zonder luiers kan slapen. Lastige bijkomstigheid is alleen, dat zijn p.iemel dat kennelijk nog niet weet.
Op zich best handig, als hij met geest én lichaam dit besluit zou hebben genomen.
Dat scheelt namelijk een hoop was.
En tegenwoordig zou het bovendien ook een hoop gebroken nachten schelen.
Voorheen sliep hij namelijk gewoon door. De volgende ochtend al of niet oprecht verbaasd over een eventueel nat bed.
Maar nu - en dat heet vooruitgang, heb ik mij laten vertellen - wordt hij midden in de nacht wakker. Niet vóór de plas (zou dat eens handig zijn), maar ná de plas. In zijn bed.

Nja.
En ik weet niet wat u het liefst doet 's nachts, maar dan slaap ik.
Word ik wakker gehuild of geroepen, dan is het zaak om met m'n ogen dicht zo snel mogelijk richting kind te slaapwandelen, iets sussends te mompelen en een aai te geven. En dan weer snel in m'n eigen bed te duiken.
's Nachts is wat mij betreft niet hét moment om uitgebreid een bed te verschonen.
Dus hee, dat doe ik dan ook niet.
Nee.
Het kind zelf is helaas te slaapdronken om ook maar enigzins oog-hand-gecoördineerd zichzelf zelfstandig van een natte pyjama te ontdoen.
Dus grijp ik met m'n ogen op een kiertje wel eens mis. Met m'n handen in de kleddernatte fruts. Nogal ieuw, om met David's eigen woorden zo te zeggen.
Vervolgens mik ik wat grote handdoeken op de plaats des onheils en rolt het kind als vanzelf erachteraan. Weer terug naar Dromenland. Net als ik.

De volgende ochtend gaat de hele mikmak de was in. Zo'n 2 tot 4x per week.
Jaah de was, mensen. I'm loving it.
Dus als u zich afvraagt waar ik ben, dan ben ik vast even de was ophangen.

4 opmerkingen:

Edje zei

Wat een gezeik zeg! ;-)

Mammalien zei

Heerlijk he, dat andere ouders ook 's nachts niet kunnen slapen en met hun vingers in de vieze troep zitten...

Dochter heeft het een keer in haar autostoel gedaan, die is dus daarna nooit meer hetzelfde geworden.

Annelies zei

oh hemel, wat een gedoe!!! Dat is mij tot nu toe gelukkig bespaard gebleven. Sam had in 1x door dat het ook 's nachts wel lekker luchtig sliep, zo zonder luier. Hij heeft sindsdien (mei 2010) 1x een ongelukje gehad 's nachts.. maar niet in zijn eigen bed hoor, stel je voor. Dat deed hij lekker bij ons in het grote bed. Precies in het midden. Dat de plas zo heeeeerlijk precies tussen de 2 matrassen doorsijpelde en dus behalve de matrassen, ook de matrasbeschermer doorweekt maakte.. zucht.

Sterkte met de pies- en wasperikelen!!!

Cisca zei

Hellup, ik moet je mailen, maar kan je emailadres niet meer vinden. Iemand heeft mijn log namelijk gevonden door middel van een hele rare zoekopdracht... :-)