woensdag 2 juni 2010

We biked the Bridge!

Ja.
Zo maar. Met de fiets over de Golden Gate Bridge.
En ik kan u zeggen: het was geweldig!
Wat zeg ik, het was waanzinnig gaaf. Of vetcool, zoals David gister spontaan zei, toen hij een standbeeld van een zeeleeuw beklom.

And this is how we did it:
1) Slaap een hele nacht erg lekker in een groot kingsize bed. De kinderen doen dat ook gewoon.
2) Ga naar de Starbucks voor een veuls te calorierijk ontbijt. Gewoon ontbijten kan altijd nog.
3) Leer van gister, en koop gewoon 1 kaartje voor de cable car. Want hoogstwaarschijnlijk ga je alleen nog terug met de cable car en 2 ritjes los, is nog altijd goedkoper dan een dagpas.
4) De cable car doet het gewoon, en dus sta je een 20 minuten later bij de überenthousiaste bike-rental-guys.
Die praten alsof je zelf nog niet weet hoe gaaf het is wat je op het punt staat te gaan doen. Alsof je een een soort mental coach hebt die je toepraat naar dé alles beslissende ervaring in je leven. Denkt u zelf even de uitroeptekens achter bijna ieder woord.
Wow, you're gonna bike the bridge.
We're gonna get you a great bike.
Bike-dude-with-difficult-name will teach you everything about the bike and makes sure you'll be very safe.
Bike-girl-over-there will guide you through the map, so you won't have to worry that you get lost on your wonderful trip.
Great, it will be great.
Oh, you guys won't be wearing helmets?
Okay, excellent.
You're gonna bike the bridge!!   !!!

5) Laat de bike-dude en bike-girl bij je kinderen 3x een safety-check uitvoeren:
  • 1x voor het fietskarretje waarin je ze gaat vervoeren.
  • 1x voor de veel te grote fietshelmpjes die ze verplicht opmoeten (negeer daarbij voor het gemak even het gekrijs van je jongste kind die die helm geheel niet cool vindt omdat ze er niets door ziet).
  • 1x voor de safety-straps die zowel in harnas-vorm als in auto-gordel-vorm aanwezig zijn en die beide verplicht vast moeten zitten.
6) Luister aandachtig - of doe alsof - als de bike-dude je de werking van een fiets uitlegt. Verplichte kost.
7) Rijdt op commando een rondje over een parkeerterreintje to get yourself familiar with the bike and the trailer. And if you're feeling insecure, please come back to us.

En dan: there you go, guys! Have fun, Bike The Bridge!
(Denkt u de cheerleaders er even bij)

En dat deden we dus.
Een fietstocht vanaf de werf tot over de brug naar Sausolito, een uiterst 'pitoresk en idyllisch' - ja, echt - plaatsje aan de overkant. En toen met de pont weer terug.

Halverwege, aan de voet van de brug, hielden we een heerlijke picknick in het gras.
We stopten onderweg nog veel te vaak omdat broer en zus afentoe wat strijd hadden over wie de meeste ruimte in mocht nemen. En soms waren ze gewoon luidkeels aan het gillen omdat het zo leuk was.

Och, had ik al gezegd dat het zo leuk was?

Oja. Foto's. Daar bent u natuurlijk reuzebenieuwd naar.
Wij ook.
De internetverbinding is hier helaas nog niet toe aan publicatie van foto's. En wij moeten de foto's nog even selecteren. 150 in 3 dagen tijd. 't moet niet veel gekker worden.
Wij knijpen er vanaf morgen even tussenuit. Een RV ophalen en dan richting Yosemite enzo.
U hoeft er geen internetverbinding aan te leggen, maar doet u alstublieft wel even de Tioga Road voor ons open.
We melden ons weer als de bits 'n bytes het aan kunnen...

Ndaag!

Edit 7 juni 2010: Jaaah, de foto's

7 opmerkingen:

Laura zei

Bike the bridge: mijn favo moment in SF en wat is Sausolito mooi! Toch jammer dat we tijdens onze rondreis eigenlijk te kort in SF waren. Het was 2000x beter dan LA in mijn ogen.

Veel plezier in Yosemite (ze hebben daar lieve eekhoorntjes!), blijf je volgen. Kan ik weer even terugdenken aan september 2009.

Vlijtig Liesje zei

Wat leuk zeg! Dat klinkt heel bijzonder. En nog eens wat anders dan de Hollandse fietspaden.

Annelies zei

wat geweldig dat je al zo lekker veel blogjes hebt geschreven! En wat ben ik jaloers... de foto's komen wel (wij zijn dat gewend, van die internetverbindingen die de foto's niet aankunnen; of internetcafe-pc's die onze giga fotokaart niet aankonden, ja dat kan ook nog..).

Je fietstocht klinkt geweldig, eigenlijk klinkt alles geweldig. 't Rare is alleen dat ik bij het lezen van je verhalen heel erg Auckland voor me zie, haha!

Veel plezier met de camper, succes met de eerste lange autorit en .. veel plezier in Yosemite! Hopelijk heb je snel weer kans om te bloggen!

Liefs vanuit Almere!

Toaske zei

Yo dude, you dit it!!!

Krista zei

heb je de bike-dude niet verteld dat we in NL overal(!) fietsers en fietspaden hebben?? Fiets training doen we hier toch al zo rond onze 3de levensjaar...

Anoniem zei

Wat leuk om over al jullie avonturen te lezen. Zo te horen genieten jullie volop daar! X ons

Jasmijn zei

Hoi Marije,

Via via kwam ik op jouw blog terecht en omdat wij over 4 weken ook naar de VS gaan en met twee kinderen (eentje van 3,5 en eentje van 10 maanden) ook een camper huren, wilde ik heel graag wat aan je vragen! Ik kan nergens een email-adres vinden, dus ik hoop dat mijn vraag ook op deze manier bij je terecht komt.
Jullie hebben ook via Moturis een camper gehuurd. Wat was de ervaring met de stoeltjes voor de kinderen? Ik lees overal dat ze te smerig zijn, maar ik zie het niet zo zitten om stoeltjes mee te nemen of daar te kopen.. Hoop dat je me het even kan laten weten!
Mijn email: jasmijnstegeman@hotmail.com

Bedankt!

ps: ik ga vanavond eens rustig je verslag lezen!