woensdag 9 juni 2010

Van Las Vegas naar de Grand Canyon

Vergeten de wekker aan te zetten.... Niet zo handig als je een lange reisdag voor de boeg hebt.
We worden pas om 8 uur uit onszelf wakker. Gauw douchen, ontbijten en aankleden om de reis naar de Grand Canyon te beginnen.

Verwachtingsvol rijden we via de Hooverdam.
Om daar overheen te mogen rijden, worden we onderworpen aan een serieuze security check.
Na de ondervraging over wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we heen gaan, vraagt de security officer Huisgenoot om alle opbergkleppen van de camper open te maken om erin te kijken. We zouden tenslotte maar snode plannen hebben om de dam op te blazen...
Een andere officer komt de camper van binnenuit checken (ze volstaat met het openen van de wc/badkamer en werpt nog een blik in onze - opgeruimde - slaapkamer).

We worden goedgekeurd en mogen doorrijden.
De Hooverdam zelf vinden we eigenlijk maar heel klein (kort). Hij is wel heel diep aan één kant, maar we vinden het niet de moeite waard om de camper een eind verderop te parkeren en terug te lopen naar het Visitor Center. We hebben immers nog een hoop miles te gaan vandaag.

We maken een lunchstop halverwege, in Seligman. Een piepklein plaatje aan de oude Route 66. David kijkt z'n ogen uit: er stopt ook een tour van een heleboel jaren '50 en '60 auto's, ze zouden zo uit de film Cars weggereden kunnen zijn.

Rond een uur of 5 komen we aan op Mathercampground in Grand Canyon National Park. Een prachtige camping tussen de bomen, met ruime plaatsen en ook weer een fijne bbq-pit. Ik race op de fiets nog even snel naar het Visitor Center om het Junior Ranger Program voor David op te halen.
Huisgenoot maakt ondertussen wat te eten: hotdogs met sla. We willen namelijk nog even gauw de zonsondergang in de Grand Canyon meepikken.

Terwijl we zitten te eten, zien we plotseling 3 'elks' (ik denk dat dat edelherten zijn) voorbij lopen, knabbelend aan de blaadjes van de bomen. David is diep onder de indruk van de herten en hun prachtige geweien.

De zonsondergang bij de Canyon is ontzettend mooi, we zien langzaam de kleuren van de canyon veranderen. Echt, prachtig!

2 opmerkingen:

Toaske zei

Wow, wat een prachtige foto's van de Grand Canyon. Wat een herinneringen maken jullie.

Annelies zei

Wooooooowie, wat een schitterende foto's!!! Ik zie het al. Wij moeten ook.

Die foto's van David bij die auto's zijn ook geweldig zeg. Hij grijpt iedere keer naar zijn hoofd in totaal ongeloof, hihi!