woensdag 16 juni 2010

Van een top-down-topprestatie

Man man man, wat was het koud vannacht: 9 graden was het in de camper vanochtend. Om 6 uur...
Toen werd Danaë wakker van de kou en wilde bij ons in bed ook niet echt meer slapen.
Wij hadden het ook heel koud, tel daar bij op een woelend kind, en dus kwam er van slapen niet veel meer.
David lag diepgevroren in zijn cabover-bed, die we overigens met een kussen onder het buitenste deel van het matras hebben opgehoogd om zo een 'dam' op te werpen om te voorkomen dat-ie uit bed lazert; werkt tot nu prima. *klopt het even af*


Toen we allemaal ontdooid waren, gingen we uit wandelen vandaag. Het weer: prachtig, blauwe lucht en zo'n 23-24 graden.
En David heeft daarbij werkelijk een topprestatie geleverd! Echt, heel erg goed!

We liepen namelijk de Queen's Garden Trail gecombineerd met de Navajoloop-Trail.
In deze volgorde ook. Eigenlijk hadden we 'm andersom moeten lopen - want je gaat eerst heel erg naar beneden en dan weer omhoog... - , aangezien de Queen's Garden een 'relatief' makkelijke route de canyon in is (lees: niet zo super steil). De Navajo-Trail gaat juist behoorlijk steil de canyon in.

Maar we dachten dat de Navajoloop dicht zou zijn ivm steenval. Dat bleek eenmaal beneden in de canyon niet zo te zijn, en dus besloten we terplekke onze wandeling te verlengen. En dus de steile route naar boven te lopen...

David heeft de hele wandeling zelf gelopen. Kon ook niet anders, maar hij heeft niet veel gemopperd.
Onderweg kreeg hij (en ook Huisgenoot, want die had Danaë op zijn rug) veel complimentjes van Amerikanen en Nederlanders die we tegenkwamen. En omdat hij zo goed zijn best heeft gedaan vandaag, mocht hij - eindelijk - zijn Mack-truck van Cars in ontvangst nemen vanmiddag.

In de Wal-Mart is namelijk een groot assortiment van Cars-auto's verkrijgbaar die we in Nederland zelden of nooit zien. Lekkerbekkend begeeft hij zich iedere keer naar de speelgoed-afdeling om te bedenken welke auto's hij nog wil hebben, haha. En deze Mack-truck hadden we al bijna een week in ons bezit, maar hij moest 'm eerst 'verdienen'. Deze wandelprestatie vonden we wel een goede 'occasion'.

's Avonds heerlijk ons buikje rond gegeten bij Ruby's Inn Dinner: Danaë en ik van het buffet, en Huisgenoot een gigantische rib-eye. Formaat 'halve-koe-op-je-bord'. David liet zich de Amerikaanse (kleffe) panpizza goed smaken.

Foto's van gister en vandaag houdt u nog te goed...

Edit 19 juni: de foto's...

3 opmerkingen:

Mammalien zei

Stoer hoor, van je kleine. Trouwens, ik lees toch al vol bewondering hoe jullie een "echte" vakantie met kleine kinderen volhouden... (dat tuttige van mij is dus helemaal niet nodig begrijp ik (-; ) Leuk!

Jammer van de kou. Ergens een extra dekbeddensetje op de kop tikken?

Toaske zei

Brr, wakker worden van de kou is niet tof.
Stoere vent die David!

Door zei

Ik zit gewoon helemaal mee te genieten met jullie.