donderdag 17 juni 2010

Van een prachtige tocht en ultieme mazzel

Edit 19 juni 2010:
Tja, het nadeel van 'achteraf' loggen is dat je heel diep moet nadenken wat we ook al weer op die dag deden. Tenminste, ik wel.
Dus: lekker kort verhaaltje, u zult het moeten doen met de foto's.

Vandaag was het weer 'tijd' om te verkassen: van Bryce via de Scenic Byway naar Capitol Reef National Park.
En mensen, wat een prachtige tocht was dat!
We vielen van de ene in de andere verbazing over het bijzondere landschap dat zich aan ons voorbij trok. Veel slickrock (het pannenkoeken-gebergte, waar ik eerder over schreef), en zelfs een 'berg-die-er-helemaal-niet-uitzag-als-berg' van 9600 feet (zo'n 3000 meter hoog).

Het Kodachrome Basin State Park lag met een kleine omweg min of meer op onze route, dus daar zijn we ook nog 'even' langs geweest. Een mooie bordjes-wandeling en prachtige - soms wat dubieuze - steenformaties in diverse kleuren.
En halverwege de route een heerlijke lunchstop bij de Kiva Koffeehouse. Een aanrader, mocht u daar ooit in de buurt komen.

En ultieme mazzel hadden we met het vinden van een campingplekje: de allerlaatste plaats op de first-come first-served campground van Capitol Reef National Park. Dé camping waar we graag wilden staan!

Een prachtige camping, gelegen midden tussen de boomgaarden van de Mormoonse pioniers die hier tot 1965 nog leefden. Jammer genoeg is het oogstseizoen nog niet begonnen, anders hadden we ons eigen fruit van de bomen mogen plukken...
We kamperen eigenlijk in een soort openlucht museum, met oude schuren, huizen en stallen vol spullen 'van lang geleden'. En, on top of all that, scharrelen er ook afentoe nog reeën over de camping.

Oja. De foto's...

1 opmerking:

Krista zei

Ken je love valley in Capadocia?
Ook zoiets...