vrijdag 25 juni 2010

Naar Yellowstone

Het is zo ver. Het laatste park op deze reis. Yellowstone.
Jammer, maar aan de andere kant hebben we ook ontzettend naar dit park uitgekeken. We hopen dat het net zo mooi en indrukwekkend is als men zegt dat het is.

Eerst nog even een junior ranger badge gescoord in Grand Teton, daarna een uur geinvesteerd in het vinden van propaangas omdat die bijna op is. En 's ochtends is het zo koud dat we de kachel echt even aan moeten doen om te ontdooien.Zonder gas zitten lijkt ons dus niets, en daarom moeten we het park helemaal uitrijden, naar een RV Park dat wel propaangas verkoopt.
Wanneer we propaan tanken, moet iedereen de camper uit. Safety First is een adagium dat hoog in het vaandel staat in dit land. De propaantank-meneer neemt zelf ook allerlei voorzorgsmaatregelen: handschoenen en iets dat lijkt op een lasmasker.

Daarna langzaam op weg naar Yellowstone. Langzaam omdat we graag nog een eland en nog beren willen zien.
Van de beren op de weg is het niet gekomen. maar gelukkig zagen we nog wel een eland met kleintje de weg oversteken.

In Yellowstone voor het eerst kennis gemaakt met de geisers; het is mooi maar stinkt behoorlijk. West Geyser Basin gezien en daar gepicknickt. Daarna door naar Mud Volcanoe: prachtig mooi, close encounter met buffalo op de parkeerplaats, en ook daar stinkt het weer naar zwafel.

In Haydenvalley nog een kudde elk bestudeerd in de hoop op een mogelijke ontmoeting met een grizzley beer (die was 3 kwartier ervoor nog gezien). Maar helaas. Wat beren betreft zit het ons niet mee vandaag.

Door naar de camping. De camping ligt op een aantal heuvels, met best kleine plaatsen en een hoop dennenbomen. We vinden m niet zo leuk, en besluiten dat 2 nachten hier vast genoeg is. Dan kunnen we ook aan de andere kant van Yellowstone nog kamperen.

Edit 3 juli 2010:
Echt, geisers en hot springs zijn prachtig. Zie voor uzelve...

Geen opmerkingen: