donderdag 10 juni 2010

Grand Canyon

We kunnen het wel, vroeg opstaan: om half 7 ging de wekker vanochtend.
We moesten namelijk om 8 uur naar de bushalte lopen om op tijd te zijn voor het zoeken naar fossielen (onder begeleiding van een Ranger). Zonder Ranger Walk-aantekening namelijk dit keer geen Junior Ranger Badge, en dus gingen we met z'n allen mee met de Fossil Walk.

De Ranger legde heel duidelijk uit hoe fossielen ontstaan, en hoe de aardlagen van de Grand Canyon ontstaan zijn en wat voor fossielen je allemaal kunt vinden.
Daarna mochten we zelf zoeken naar fossielen. David vond er heel wat, en dus kreeg hij zijn felbegeerde handtekenning van de ranger.

Toen we 'uitgezocht' waren, wandelden we van uitkijkpunt naar uitkijkpunt langs de Rim. Mooie vergezichten, maar toch kregen we niet het gevoel 'er onderdeel van te zijn', zoals we dat in Yosemite wel hadden.
In Yosemite reden we door de vallei, en hier sta je aan de rand van een immense canyon, die zo waanzinnig groot is, dat je ontzettend veel moeite heb de verhoudingen en de menselijke maat in oog te houden. Omdat het zo warm is - in de canyon ook weer zo'n 43 graden - vonden we het niet verstandig om een stuk de canyon in te lopen. We moeten tenslotte ook weer omhoog...

David werkte hard aan zijn ranger opdrachten, en kon aan het einde van de ochtend bij het Visitor Center zijn 2e badge in ontvangst nemen.
Toch gek eigenlijk: hij kletst iedereen de oren van het hoofd, maar als hij tegenover een ranger staat, komt er geen woord meer uit. Misschien zal dat in het laatste Nationale Park wat we bezoeken wel anders zijn, want 'ik moet even wennen, mama' gaf meneer als uitleg. We zijn benieuwd...

Aan het begin van de middag waren we weer terug bij de camper: Danaë gaat lekker slapen, David gaat lekker spelen en wij relaxen heerlijk in de schaduw van de bomen. Boekje lezen, logjes schrijven, foto's uitzoeken, dat soort werk. Het is tenslotte toch gewoon vakantie.

's Avonds konden we nog fijn buiten zitten, met werkelijk een prachtige sterrenhemel. Zo fel en zo veel... Zonde eigenlijk dat we binnenslapen...

2 opmerkingen:

Krista zei

soooo jealous!!!
Leuk ook die fotoserie!

Toaske zei

Wat grappig dat David zo verlegen wordt bij de rangers.