maandag 24 mei 2010

Wat plaatjes im Kopf en meneer B.elbin met elkaar gemeen hebben

Oh boy. Eigenlijk heb ik al een soort van vakantie, wist u dat?
Vast niet, en t zal u worst wezen, want u heeft vast zelf nu ook een soort van vakantie. Als in Pinkster-vakantie. Of in Pinkstervrij. Met - eindelijk - mooi weer, korte broek, biertje, zonnebril en meer van dat soort attributen lijkt het al gauw vakantie.

Morgen nog één dagje werken. Of wat daar voor door gaat. Want eigenlijk zit ik morgen de hele dag op een Landgoed met een veuls te lekkere lunch een beetje te trainen in vaardigheden. Altijd handig, vaardigheden. En ik leer weer eens wat over mezelf en anderen. Ook nooit weg, vindt u niet?

Dankzij therapeutisch schoonmaken is de vakantiestress gedaald tot aanvaardbaar niveau. En is er weer plaats voor leuke plaatjes in t hoofd.
Bijvoorbeeld van fietsen over de Golden Gate Bridge. Of spelen in het Golden Gate Park. Of wandelen in China Town en een ritje met de cable car. Of kijken naar de gekke stinkende zeeleeuwen.
En dat is pas het begin van de vakantie, mensen. Ach, ik ben zo benieuwd...
Nouja, plaatjes im Kopf dus. En dat gecombineerd met een trainingsdag. Kan dus morgen best voorkomen dat ik afentoe éven wegdroom.

Moest vandaag nog wel even wat huiswerk doen voor de training. Zoals uitzoeken wat voor teamrollen-ich-B.elbin. 
En mensen, ik ben dól op testjes. Echt. Maar deze...
Vage formuleringen, en dan punten verdelen - liefst over zo min mogelijk items, want dat is het meest onderscheidende. Zuchtend en steunend, een tentamen is er niets bij zeg ik u, vulde ik m in.

En wat blijkt? Ik ben de perfecte voorgekookte-reis organisator.
Ik bedoel, zonder toekomstbeelden en vernieuwing geen nieuwe reisdoelen, zeg ik als Innovator. Of als Plant. Wie de fok heeft dát nou weer bedacht, een Plant.
En ik ben een Vormer, zegt meneer B.elbin. Gedreven, wilskrachtig en zorgt dat dingen worden uitgevoerd Huisgenoot de taxi's regelt, de allerlaatste landkaarten op de geepeejes zet en de incompany reis-entertainment zwaar voor elkaar heeft.
En last but not least, ik ben een Bedrijfsmanvrouw. Degelijk, ordelijk, - en ik citeer hè - een ware organisator. Houdt van structuren. Schrijft hele draaiboeken een roadtrip to the Joe Es of Ee. En voor een trouwdag of een vaccinatiecampagne, maar dat terzijde.

Need I say more?

Echt, volgens mij moet ik ander werk gaan zoeken.
Of ik ben compleet gestoord. Dat is natuurlijk ook heel goed mogelijk.

7 opmerkingen:

Cisca zei

Doe je ook draaiboeken voor bevallingen?

Enne, niet iedereen viert hier Pinksteren he. Sommige mensen werken gewoon. En lezen dan af en toe een logje.

Mammalien zei

Ow,ow, het is wat he, die vaardigheden. Die rollen en die plant kan ik me ook nog vaag herinneren, al ben ik vergeten wat ik ook alweer zelf was.. Meestal onthoud je de lunch toch het beste (-;

En hoera dat de vakantiestress is gedaald. Hoeft ook niet, want het gaat heel leuk worden. Zeker nu alles zo goed voorbereid blijkt te zijn (-:

Veel plezier, roep ik maar alvast. Weet niet of je er morgen nog aan toekomt om te lezen..

MaMarije zei

@Cisca: draaiboek voor bevalling? Ehm ja, nou kweenie hoor. k Kan een poging wagen? Komt-ie:
*mantra-mode aan* Jekannut-jekannut-want-jehebbut-aleenkeergedaan *mantra-mode uit*. Uurtje of 4 iets met weeën, en hoppekee, een Keesje erbij.
Zoiets?

@Mammalien: ja de lunch.... jummie! Maar de training zelf is ook heel leuk, gelukkig.

Krista zei

effe tussendoor:
óf je hebt idd je carriere gemist, óf je zit juist op de juíste plek, of idd helemaal gestoord, maar oh wat heerlijk, was ik maar zo geordend!
Schrik niet als je USofA draaiboek straks niet helemaal klopt, kan altijd bijgesteld worden, dan was het een goede, maar zware generale!
Bovenal: geniet geniet geniet!!!

Toaske zei

Geweldig toch, zo'n voorbereiding. Da's al heel veel voorpret!

Annelies zei

Zo hee! Ik vond mijn draaiboek al erg grondig en veel-tijd-kostend-maar-oh-wat-was-ie-fijn-om-te-hebben-toen-we-daar-waren!!!! Maar jouw versie is nog even 10x zo grondig en tot in de puntjes uitgewerkt zeg! Hoeveel hard-copy exemplaren neem je mee, naast uiteraard een versie op usb-stick? ;-)

Door zei

Haha, jij bent echt goed bezig!!