zondag 1 november 2009

Otitis Media en de Snotjes

*doot aan dezer: dees onderstaand bericht bet een verstopte deus*
Ja. Een week niet gelogd. Shame on me.
En nog wel nadat ik van haar een Honest Scrap Award had gekregen. Nog meer shame on me. Of de Award inleveren. Mooi niet.

Het zit zo.
Een dikke week terug begonnen Otitis Media en de Snotjes hier aan een hostile takeover.
Wij wapperden nog wat met witte doekjes en wat vitamines in de hoop dat ze de aanval niet al te serieus zouden nemen, maar nee.

Dus zat ik vorige week zondag met Danaë bij de huisartsenpost. Via de achterdeur mochten we binnen komen. Niet via de hoofdingang, want verdenking op Mexicaanse griep.
De huisarts in kwestie zag echter een lichtrood trommelvliesje, mompelde 'misschien gewoon oorontsteking' en we konden weer gaan.

Het ging alleen niet over. Welnee.
Dagen achtereen warmden we ons aan mevrouw die stijf stond van de paracetamol en desondanks nog steeds deed alsof ze een straalkachel was.
Tussen haar temperatuur, haar humeur én dat van haar broer bestond een omgekeerd evenredig verband.
We blaften gezamenlijk onze longen uit ons lijf, lieten tonnen zakdoekjes aan rukken en waren duidelijk niet tot enige vorm van gezelligheid in staat.

Een antibioticumkuur voor mevrouw deed wonderen. Nu nog een 2 dagen alleen-maar-slapen-kuur voor moeder. Misschien dat de wallen en de watten in mijn hoofd en oren dan weer enigszins opgetrokken zijn.

Dus.
Kan ik me morgen bij u ziek melden? Dat u dan even twee kindertjes managet? Ze zijn hartstikke lief en bij u komen ze nergens aan, gooien hun eten niet op de grond, ruimen hun speelgoed altijd en meteen op, en vooral de oudste luistert dan echt fantastisch.

Mooi. Da's dan geregeld.
Dan ga ik nu verder met ijlen en 10 dingen bedenken die u nog niet van mij wist. Juicy details 'bout me, zeg maar. Ja, t is een verantwoordelijkheid hoor, zo'n award krijgen.
Da's nog een lastige zaak trouwens, want juicy details komen nu vooral uit mijn neus. En dat zijn dan weer dingen die u nog niet wist, maar vast ook helemaal niet wilde weten.
Ndaag.

4 opmerkingen:

Mammalien zei

Ja hoor, breng maar, die twee schatjes van je. En je begrijpt, als ik ze weer terug moet geven, dan krijg je die drie superbrave kindjes van mij er ook bij, oke?

Sterkte met de snotjes!

Linda zei

Ai ai... beterschap en sterkte daar in huis MaMarije.

PS: ik heb mijn award ook nog niet "gebruikt" ... ben zwaar aant denken maar heb natuurlijk helemaal geen geheimen.

baasbraal zei

Nou, je hebt flink op nonactief gestaan zeg! Je mag je kinderen bij mij brengen. Ik woon in Linkoping Zweden, als dat geen bezwaar is. En ik wacht op de award. Ik heb hem ook braaf ingevuld!

Toaske zei

Goh, heftig weekje achter de rug dus. Hopelijk wordt de komende wat relaxter.