vrijdag 23 oktober 2009

Volle kracht vooruit

Ja. Letterlijk.
Per dag wint ze aan snelheid en lijkt het aantal afgelegde meters exponentieel toe te nemen. En daarmee samenhangend haar nieuwsgierigheid en onderzoeksdrift.

Deur van de voorraadkast op een kiertje is een uitnodiging om de stofzuiger uit de kast te trekken. Helaas is ze nog niet in staat om het ding te hanteren, maar ze vindt het het einde om de stofzuiger in de kielzog te volgen als deze 'in bedrijf' is.
Staat de deur naar de hal open? Dan laat ze acuut alles uit haar handen vallen om de hal en deurmat aan een nadere inspectie te onderwerpen.
De knopjes van de dvd- en cd-speler hebben sinds kort een magnetische uitwerking en dus zetten we mevrouw regelmatig weer aan de andere kant van de kamer neer.

Wij zijn er blij mee, met deze verandering van mevrouw-ik-zit-hier-best-en-als-je-het-niet-komt-brengen-hoef-ik-het-ook-niet-te-hebben naar een klein nieuwsgierig meisje dat een spoor van vernieling speelgoed achter zich laat.
Ik bedoel, een maand of 3-4 wachten totdat je kind zelfstandig vooruit komt, is best lang. En aan de andere kant herinneren we ons weer de vermoeiende kant van deze 'verdwijn-en-verschijn-periode' weer. Het opvoeden lijkt nu definitief begonnen.

En David? Die ziet het met lede ogen aan. En werpt inmiddels barricades op van zitzakken en stoeltjes. Maar die zal ze volgende week vast wel kunnen verplaatsen...

Oh. Bewijs wilt u?
Nou, vooruit. Ja, hilarische woordgrap. Woehaha.

3 opmerkingen:

Toaske zei

Nou, dat gaat gelukkig hartstikke goed. En voor David is het gewoon een kwestie van wennen. ;-)

prutsen zei

Wat goed van Danaë! Tja, David moet nu ineens echt rekening leren houden met zijn zus. Niet gemakkelijk voor hem.
Hier is het iedere dag een strijd tussen broer -die met zijn blokken wil bouwen en zijn bouwwerken zo goed mogelijk probeert te beschermen- en zus die als een kleine hooligan alles kapot maakt en probleemloos door de versperringen geraakt.

Mammalien zei

Dat gaat hard!

(Mammalien telt haar zegeningen nog even voor zolang als het duurt... we zitten hier in de fase dat het met omrollen als een soort mislukte zeehond heel langzaam een halve meter opschuift, dus de legokastelen hoeven nog maar een klein stukje opzij..)