woensdag 19 augustus 2009

Van vierkante ogen en Krullebos

Stel. Iemand heeft het over de famielie Krullebos.
Of nouja, iemand... David natuurlijk. Dat had u vast al begrepen.

Nahgoed. De familie Krullebos dus. Die moest bekeken worden.
Daar had-ie het vanmiddag steeds maar over. Toen Huisgenoot oppaste voor de kinderen zorgde. Want ik hing even de carrierevrouw uit zat bij een belangrijke vergadering over iets met griep en vaccinaties.

Huisgenoot begreep maar niet wat-ie bedoelde, met die familie Krullebos. Of Krellebos.
Ook niet toen David nogal obvious te midden van de Disney dvd-verzameling zat.
Want Huisgenoot mocht dan wel thuis zijn, er moest toch gewerkt worden. En u weet: werken met een wandelende spraakwaterval-zonder-uitknopje, dat lukt niet.

Maar, daar hebben ze iets opgevonden. Dat je toch kunt werken met een peuter in één en dezelfde ruimte.
Een dvd-speler heet deze oplossing.
Levert gewenste hypnotiserende beelden op bestelling en zorgt ervoor dat het aantal vragen dan wel uiteenlopende opmerkingen aan het adres van de ouder per minuut significant afneemt zodat de arbeidsproductiviteit van de ouder in kwestie toeneemt.

Briljante uitvinding. Pedagogisch totaal onverantwoord.
Maar hee, de mussen vielen toch dood van het dak vandaag. Dus dan is verplicht buitenspelen met je zelf verzonnen kegelspel van lege melkpakken ook zielig.

Het kostte Huisgenoot een film met keefetjes A Bugs Life, Kaars Cars offcourse en een gedeelte van Rattutoejurs Ratatouille naturellement om erachter te komen dat hij The Incredibles wilde zien.
U had dat natuurlijk meteen door. Krellebos. Incredibles. Duh.

Maar helaas, ik ben te jom voor de famielie Ikrellebos te kijken mama. Dan moet ik zes zijn. En ik ben drie, meldde hij me met vierkante ogen terstond toen ik vanavond thuis kwam.

Gelukkig. Huisgenoot heeft ook grenzen. Dacht ik toen.

6 opmerkingen:

prutsen zei

Haha, Krullebos, ik had hem nog niet direct. Hier is de dvd speler of ketnet ook vaak de (pedagogisch onverantwoorde) redder in nood. Soms kunnen we gewoon niet anders. En als ik soms aan Grote Pruts vraag van waar hij 'dit' of 'dat' nu weer weet (bijv. van waar de kindjes komen; echt waar; vijf jaar en hij weet al precies hoe het in elkaar zit), dan steekt hij toch wel veel op bij ketnet. Gelukkig allemaal op maat van zijn leeftijd gebracht.

Mammalien zei

Lang leve de dvd speler!!!

Cisca zei

Haha, wat is het toch heerlijk, thuiswerken. Het wordt hier trouwens ook steeds lastiger. Maar ik heb dan ook nog geen gebruik gemaakt van die speciale oppas, de DVD speler. Misschien moet ik daar toch eens aan gaan denken...

Door zei

Haha, heerlijk!

MaMarije zei

@prutsen: ach, soms is het ook wel handig en educatief. Maar k voel me ook wel schuldig, als we m achter een film wegzetten...

@Mammalien: ah, gelukkig, nóg een moeder die wel eens de dvd-oppas gebruikt.

@Cisca: jaja, slapende baby's worden zo maar opeens kruipende dreumesen waar je ogen tekort voor komt. Misschien vastplakken voor de dvd-oppas?

@Door: stiekem geniet ik er ook wel van hoor, die films.

Sam zei

Tja.. ongeveer 1 maand geleden wanhoopte ik nog vaak "waarom vinden alle kinderen tv leuk en de mijne niet?!" als ik probeerde te koken/werken/iets voor mezelf doen. En nu denk ik: "Oh god, mijn zoon is tv-verslaafd...". Hij wordt wakker en vraagt om Dora/Nijntje/Trekker (kleine rode tractor)/thomas de trein/etc en dat gaat de hele dag door. Eigenlijk stiekem wel makkelijk, maar ... hoe gaan we dit nu weer tot fatsoenlijke proporties terugbrengen? ;-)