donderdag 6 augustus 2009

Halverwege

Links is inmiddels 'normaal'. En haar rechterheupje, tja, dat moet nog wel even, lichtte de orthopeed desgevraagd toe.
Kijk, hier zie je dat links zich al een klein kommetje aan het vormen is. En het rechterkommetje moet nog beter groeien, wees ze op de foto's aan. Daarom voorlopig de spreidbroek gewoon aanhouden.
Dus, ik zie jullie over 3 maanden terug, met een nieuwe foto, sprak de orthopeed kordaat.

Over 3 maanden pas? Dan is ze al 1...
En op vakantie dan? Twee keer 2 volle dagen in de auto? Met spreidbroek? In zo'n Tobi-autostoeltje? Provisorisch opgehoogd met allerlei handdoeken en kussentjes?
Mogen we wel voor de allereerste keer met haar zwemmen bijvoorbeeld?
En mag ze dan eindelijk een keer in de zandbak zitten? Want zand en de scharniertjes van dat exo-skeleton gaan niet zo goed samen, weet u.

Tegen beter weten in, had ik op iets meer bewegingsvrijheid gehoopt voor Danaë.
Maar, helaas. Dat blijkt nog niet zo verstandig.
Voorlopig dus nog een strak spreidbroek regime. Zodat we over een maandje tijdens de vakantie af en toe eens een een uurtje of een half uurtje zonder mogen. Want dat mag dan, van de dokter. Omdat het vakantie is.

Eigenlijk wisten we het wel, dat dit niet in 2 maanden opgelost zou zijn. Maar ik vind het toch lastig te verteren, zeker als ik bedenk dat we nu wellicht 'klaar' hadden kunnen zijn. Als in dat andere ziekenhuis "door een technische fout" de röntgenverslagen tenminste niet verwisseld waren toen ze 2 maanden oud was.
Which reminds me... Dit weekend een officiële klacht indienen.

8 opmerkingen:

hutsefluts zei

He, wat balen zeg (niet zielig, balen.. hihi) Gelukkig mag de broek straks even uit, Danaë zal misschien niet weten wat haar overkomt!

Manou zei

volhouden! later weet ze er vast niks meer van.

Pauline P zei

Inderdaad doen, die klacht indienen! Is voor de organisatie alleen maar goed. En voor jullie zelf ook.
* werkt bij een klachtencommissie *

Toaske zei

Ach gossie, wat vervelend allemaal. Maar toch goed om te lezen dat het de goede kant op gaat.

Annelies zei

2 maanden was inderdaad wel heel optimistisch geweest, maar kan me voorstellen dat je stiekem toch hoop had (op halve dagen ofzo..). Wel superfijn om te weten dat link nu normaal is.
Nog even flink volhouden dus en dat keihard duimen dat over 3 maanden rechts ook normaal is!
Go heupjes van Danaë!

MaMarije zei

@hutsefluts: een aantal keer per dag gaat de broek wel uit hoor, met luiers verwisselen of als ze in bad gaat. En dan wordt er even flink op los getrappeld, haha.

@Manou: volhouden, inderdaad... Maar soms kan ik die spreidbroek wel weggooien.

@Pauline P: wilden we al eerder doen, die klacht indienen. Maar k denk dat het niet goed is om dat te doen als je nog op het toppunt van je boosheid zit.

@Toaske: tuurlijk, eigenlijk was het ook wel goed nieuws. Alleen ben ik weer eens te ongeduldig.

@Annelies: hoop inderdaad dat het over 3 maanden 'klaar' is. Of dat ze alleen s nachts die spreidbroek aan hoeft. Zou zo leuk zijn als ze eens leert kruipen ofzo.

Door zei

Mijn zusje had een speciaal autostoeltje voor haar kleintje-met-spreidbroek op Marktplaats gescoord indertijd. Zo was op vakantie gaan dan ook geen probleem. Wellicht een tip?

prutsen zei

Je hoopt natuurlijk op beter nieuws, maar zo te zien gaat het allemaal toch de goede richting uit. Nog even volhouden. Zoals Manou zegt, later weet ze er vast niks meer van.