zondag 26 juli 2009

Sleurhuttenparade

Zo. Hèhè. Uitzicht. A room with a view again.
En weer parkeerplaatsen in overvloed.

Want het leek hier wel de Sleurhuttenparade, de afgelopen dagen. Kennelijk moet je in deze straat in bezit zijn van zo'n vehikel, wil je een beetje meetellen.
De een nog groter dan de ander.

En - heul typisch vond ik dat - je standplaats markeren hè? Voordat je t ding uit zijn winterstalling haalt. Want er zou maar eens geen plek zijn als je met je kartonnen doos op wieltjes de straat komt inrijden.

En ook daar weer baas boven baas.
De een ziet zijn kans schoon zodra de buurman in zijn auto z'n hielen heeft gelicht, en parkeert z'n sleurhut pontificaal voor de deur. Van de buurman inderdaad.
De ander maakt er een gezinsuitje van. En duwt met vereende krachten zijn kampeerwagen inclusief kind tegen de schutting. Deze mensen zijn héél gezellig vertrokken, om het met understatement te zeggen.
Of je pakt het professioneel aan. En zet 3 - drei, trois - parkeerplaatsen af met rood-wit-afzetlint. Om daar vervolgens zo'n joekel van een caravan neer te zetten dat-ie nog over de parkeerplekken heen steekt. Ik kan u vertellen: daar maakt u geen vrienden mee in de buurt.

En dan begint het grote inpakken. Altijd leuk om te zien.
Pannetje voor pannetje wordt de hele huisraad van huis naar rijdend hol gesleept. Zelfs de sokken werden zorgvuldig afgewogen, want het totaalgewicht van de caravan zal maar te hoog zijn...

Als alle troep is weggeduwd in de kastjes en de caravan achter de auto is gehaakt, moeten de knipperlichten worden getest. Dit alles uiteraard volgens traditionele man-vrouwrolverdeling. Altijd goed voor het sneuvelen van een paar huwelijken.
Hij: Joehoe, schatje. Links.
Zij: Doet het.... hij DOET HET hoor.
Hij: Nu rechts schatje. - vrouw blijft wat dralen aan de linkerkant -
Hij nog een keer: Réchts.... RECHTS. Die ándere links.
Zij: Ja, maar. Ik zei toch dat links het al doet.

Kortom, wij hebben ons de afgelopen dagen prima vermaakt met de buurtvoorstelling SleurhuttenParade Klaar voor Vertrek.
Wordt nog lachen als iedereen over 3 weken weer gelijktijdig terugkomt.

3 opmerkingen:

Door zei

Haha, leuk logje, ik zie het voor me. Bij ons in de buurt ook; de ene nog groter dan de ander. En campers ook nog tegenwoordig. Lijkt mij dus drie keer niks!

Liane zei

Tjonge, ik dacht wij nare buren hadden. Altijd 3 parkeerplekken bezet houden voor hun 2 auto's, en als ze 'weer eens' iets aan het bouwen zijn nog een derde parkeerplek voor al het bouwmateriaal. Maar dit is echt onvoorstelbaar! Het komt blijkbaar niet alleen in de Vogelaarwijken voor, een hele troost...

Nicole zei

Leuk! Als je er zo naar kunt kijken is het niet asociaal of vervelend, maar boeiend en vermakelijk!

Je zou er eigenlijk een boek van moeten schrijven. De titel heb je al: Sleurhuttenparade!