zondag 28 juni 2009

Upgrade

Zó is het nog een heul grote jongen in een piepklein ledikantje.
En zó is het opeens een klein jongetje in een veul te groot bed...

U begrijpt: we hebben het kind een upgrade gegeven vandaag. Van zijn bed, om precies te zijn.
Vakkundig werd met papa het ledikant uit elkaar geschroefd, getimmerd en geboord. En eensgezind werkten ze aan het nieuwe grote bed.

Het einde van een tijdperk dus, van het lekker makkelijk opgeborgen zijn achter tralies.
En het natuurlijk begin van een nieuw.
's Avonds 'm 20x stilzwijgend weer in bed leggen?
Midden in de nacht opeens een kind in je slaapkamer? Of 's ochtends bij het ontwaken zo'n extra hoopje slapend lijf in je bed vinden?
Of dat-ie niet meer rustig en stil (!) ligt te wachten totdat papa en mama om 8 uur eindelijk doen alsof ze wakker zijn?
Maar een peuter die op zijn eigen gekozen matineus moment zijn eerste prangende vraag van de dag in je oor fluistert: Papa... Papa... Wat doen spoken eigenlijk?

Geen idee. We gaan het meemaken.
Hij ligt nu als vanouds te zingen in zijn grote bed. Met een nog stinkend matras van nieuwheid. Als-ie daarvan niet in coma raakt en heerlijk slaapt vannacht...

6 opmerkingen:

Linda zei

Ooowoww... spaaaaannnnend !!
Timmy kwam er de eerste avond meteen uit, maar schrok zo erg toen ie mij tegen kwam op de gang dat ie er nooit meer zelf uit is gekomen.
Dus zelfs 's morgens blijft ie liggen en roept alleen maar mmmaaaammmmaaa mmmaaaaammmmaaa mmmaaaammmmaaa (you get the drift) totdat ik dus z'n kamertje in kom.

Susan zei

Wouw wat stoer! Ik ben benieuwd of hij, gewapend met Barbapapa de gang op is gekomen vannacht!

En nog even tussen ons: Ik had verbindingsproblemen, maar hier dan eindelijk mijn mailadres. Als jij mij mailt, dan mail ik jou weer en maken we een date. Spannend!
susan.vanderheijden@chello.nl

hutsefluts zei

Stoer! Ben benieuwd hoe de eerste nacht en ochtend is verlopen!

MaMarije zei

@Linda: Oh, k weet hoe dat voelt; dat mamamamamamamamamaaaaaa. Als een mug zo irritant...

@Susan: nope, heerlijk blijven liggen, totdat ik m wakker kwam maken. Echt, k hoop dat dat zo blijft. Enne, k zal je zo ff mailen.

@hutsefluts: allemaal een heerlijke nacht gehad. Dat zouden ze/we vaker moeten doen!

prutsen zei

Mooie kamer en bed. Wat ligt hij daar prinsheerlijk te liggen ;-). Spannend, de eerste nacht in een groot bed. Hier is dat eigenlijk zonder problemen verlopen. Mits hulp van het konijntje:
http://www.thingamababy.com/photos/uncategorized/2007/12/14/clock1.jpg

Annelies zei

En? Hoe heeft je grote kereltje het gedaan de afgelopen nachtjes? Bij nacht en ontij aan je bed gestaan? Of keurig blijven liggen tot ie een "go" kreeg..?

Heel benieuwd!