maandag 1 juni 2009

Onzettend 3

Man man. Wat een feest... Ontzettend 3 is hij. En hij was heel erg jarig.
Grappig hoe dat werkt: de eerste verjaardag is meer een mijlpaal voor de mama. Een jaar geleden, toen had ik weeën en verkreukelde ik de tv-gids... Oh, nú een jaar geleden was-ie nét nieuw. En zochten we de gebruiksaanwijzing.
Verjaardag nummer 2 begint de jarige een flauwe notie te krijgen van kadootjes en uitpakken. De derde verjaardag is een échte verjaardag. Met aftellen, en heel erg feesten.

3 dus. k weet niet hoe het zit, maar hij heeft in ene ook heul erg 3 gedrag.
Zo van, hóps. Ik-ben-3-en-ik-doe-het-lekker-toch-nie. Instant. Geen enkele moeite. Hij schudt het zó uit zijn mouw. We hebben daarom ons mantra 'tisunfase-tisunfase' maar weer eens van stal getrokken. Zen. Blijven ademhalen. Er boven blijven staan.

Enniewee. Feest dus. En dat 2 keer. Donderdag bij zijn vrinden van de crèche en gisteren deed hij het nog eens dunnetjes over voor vriendjes en familie.
En ja, ook hier hadden we waanzinnig mooi weer. En een spannend dik boek. Daarom, geen tijd voor lange verhalen, u krijgt een korte impressie.

Dé trakteerkrokodil. Schoon op, ging-ie.

En dan natuurlijk: hét kado. Niet de tractor op de achtergrond. What were we thinking. De puzzel van Roodkapje. Hoe kan Danaë dat nou weten? Dat ik Roodkapje zó mooi vond, mama?

En sinds gisteren is de gereedschapskist van Bosch een regelrechte hit. Heel echt. Maar dan van plastic. Alles schroeft hij wat los en vast zit.

Bob de Bouwer moet even werken, mama.
Tuurlijk, schat. En als je tijd hebt, fix je dan ook even de plintjes die al een tijdje losliggen? Die heb je ten slotte een jaar geleden met je priegelvingers van de muur getrokken...

7 opmerkingen:

Irèneke's wereld zei

Alsnog van harte met het ventje!
Wat een kostelijke snackkrokodil zeg. Is dat je eigen creatie of komt die uit een boekje? Niet dat dat laatste geval minder knap is...
De net twee jarige zoon van vrienden heeft ook zo'n miniklusset van Bosch, hilarisch! En met zijn tweede verjaardag werd het assortiment uitgebreid met een 'heuse' kettingzaag van Black & Dekker. :-)

Cisca zei

Nou ja zeg. Op die foto vind ik hem heel erg op Danae lijken. Zo van de zijkant. Ik heb echt ineens nu een aha moment. En dat terwijl ik het beste ventje en zijn zusje, die alles van hem weet, ook zijn Roodkapje liefde, nog nooit heb gezien.
Zo gaat dat dus. Wanneer je met iemand meeleest. En kijkt. Dan krijg je ineens van dat soort momenten. Blijkbaar. Schijnbaar. Ofzo.

prutsen zei

Die krokodil ga ik onthouden. Zo'n superleuk idee om te snacken!
Ja, ik moet Cisca gelijk geven. Op deze foto lijkt David idd heel erg op Danae.

Toaske zei

Van harte grote vent. Doe je wel een beetje lief voor je arme ouders? Drie is inderdaad de periode van nie!
Leuke cadeaus en die krokodil is fantastisch!

MaMarije zei

@Irèneke: de snackkrokodil heb ik bij Tjongejongens een keer gezien. Toen dacht ik, dát moet ik onthouden.
Een kettingzaag, toe maar zeg ;-)

@Cisca & prutsen: ja erg he... t zijn net kloontjes, al is Danaë wat donkerder en heeft ze nu al het formaat wat hij had toen hij rond een jaar was...
Ze heeft nu een tshirt aan van David. En als ze dan ook nog eens geen speldje in heeft, lijkt ze net David toen hij zo klein was.

Kennelijk maken we ze zo ;-) Ben benieuwd hoe een nr.3 eruit zal zien

MaMarije zei

@Toaske: Dank je!

Anoniem zei

Nog van harte gefiliciteerd!
Wel leuke cadeautjes en fijne presentjes allemaal. Die zijn echt helemaal prachtig. Geniet ervan!

Ik heb een cadeau tip.
Enkele leuke Emailleschilden gevonden op www.ramsign.nl
vond ze wel leuk alse tip om als cadeau te geven.
Zoals ik heb laatst voor mijn zus, d'r nieuwe huis gegeven. Wat denk je zelf?