donderdag 4 juni 2009

Een telefoondriehoek of de directrice

Da's niet best, dacht ik, toen na vijf pogingen de brandende vuurkorf mijn papiertje-met-alles-wat-ik-wil-achterlaten nog steeds niet wilde hebben.
Iedere keer dwarrelde mijn klaagzang plagerig weg van de happende vlammen. Terwijl het net daarvoor nog het ene na het andere papiertje van mijn collega's moeiteloos tot as deed wederkeren.
En dan word ik een beetje zenuwachtig hè? Dan ga ik denken dat een Groter Geheel mij iets probeert duidelijk te maken. Dat ik een Hogere Boodschap niet doorzie ofzo.

Gisteren namen wij namelijk afscheid van onszelve. Soms is dat handig. Bijvoorbeeld als je werk gefussileerd pardon gefuseerd is en je zeer binnenkort wordt geacht collectief op te lossen in de nieuwe Enge Beestjes Brigade. Zodat we een frisse start kunnen maken. Niet gehinderd door enige ballast uit het verleden.

Daar moest die rituele verbranding voor zorgen. En dus schreven ik en mijn collega's braaf op een papiertje wat we vooral niet wilden meenemen naar de nieuwe situatie. Dingen waarvan we hoopten dat we er voor eens en voor altijd van verlost zullen zijn.
Eén voor één wierpen mijn collega's hun grieven in het vuur. En hun zorgen verdwenen als sneeuw voor de zon. Of als papier in het vuur.

Maar mijn papiertje wilde die fik niet hebben.
En nu zit ik dus vast aan mijn suffe telefoondriehoek.
Ooit gepresenteerd op 5 december. En wij toen maar denken dat het een surprise was en ons afvragen wanneer de grap het échte kado nou kwam. Maar het bleek bloedserieus. Een papieren driehoek voor op je bureau met mutsige bel-regels voor de organisatie. Nog net niet op rijm.

Of ik zit vast aan de ellenlange inspiratieloze toespraken van de directrice. Dat zou ook kunnen.
Daar ben ik nog niet helemaal uit, wat de Alwetende Kracht mij probeerde duidelijk te maken.
Time will tell. Of niet natuurlijk.

6 opmerkingen:

Cisca zei

Wat vooruitstrevend zeg. Briefjes verbranden. En dat voor zo'n logambtenarenapparaat. Alleen jammer dan weer, dat het bij jou niet werkt... ;-)

Krista zei

mmm nu lijkt het alsof het echt een hele treurige bijeenkomst is geweest... Hopelijk heeft het wel opgelucht?!

Anoniem zei

je kunt ook nog even vernmelden dat we op een ei (symbool voor nieuw begint etc) hebben geschreven wat we willen meenemen. Snappen ze er helemaal niets meer van.......

MaMarije zei

@Cisca: Ach, we zijn zo ontzettend hip met z'n allen ;-)

@Krista: nee, was niet treurig, maar heel gedenkwaardig. En dat in een zeer mooie omgeving. Wat wil 'n mens nog meer?
En bovendien, zie Anoniem, schreven wij ook nog expliciet op wat we willen meenemen.

@Anoniem: he, je was er zeker bij ;-)
Heb ik trouwens wel over zitten puzzelen, om die eieren er ook nog in te verwerken. Maar dat werd wel erg moeilijk, dacht ik toen. Dus toen heb ik het maar weer gedelete. But you're quite right!

Linda zei

Ik zeg: telefoon3hoek eens in de vuurkorf donderen.
Brandt vast beter.

Krista zei

who the f**k is anoniem dan??? ;-)
kom ik zo niet uit... meer hints benodigd