zaterdag 16 mei 2009

It's my party and I pee if I want to

Meneer is dus alleen zindelijk als hij er zelf zin in heeft. Vorig weekend ging het prachtig. De ene na de andere plas deed hij op de wc. Fantastisch! Wij rekenden ons al rijk met een supersnelle plas-zindelijke peuter. But no.

En dan is er nog zoiets als de grote boodschap hè. Dat wil ook nog niet zo lukken. Ja, in zijn luier, dat gaat prima. En in zijn onderbroek ook. Blijkt.
Er zijn weinig dingen die mij serieus aan het kolkhalzen maken. Maar poep-in-onderbroek is er één van, weet ik sinds kort. David vindt het ook wel viezig. Zegt-ie heel sociaal-wenselijk. Maar bovenal vindt hij het superinteressant om te zien hoe zijn moeder een list verzint om die onderbroek weer schoon leeg te krijgen. Juk!
Gaat zoiets trouwens gelijk op in het zindelijk-worden-proces?, vraag ik me af. Ervaringen, anyone? Tips?

Maar goed. Daar waar meneer vorig weekend nog vrolijk voor iedere plas het toilet frequenteerde, heeft hij met ingang van afgelopen maandag besloten dat hij geen zin meer heeft om een plas op de wc te doen.
Nee. Als hij drie is, dan gaat hij wel weer naar de wc. Zegt-ie. Hopelijk houdt hij zich eraan. Die komende anderhalve week met luiers komen we dan ook nog wel door.

Zo.
En dan nu snel verder kijken naar de live bevalling van een olifantje op www.baby-olifant.be.

9 opmerkingen:

prutsen zei

Niet leuk voor jou, maar wel grappig om te lezen. Ik ben aan het denken en eerlijk gezegd weet ik al niet meer hoe ik dat deed met die kakbroeken. Maar wij hebben er ook gehad hoor ;-)
Ben ook aan het wachten tot die babyolifant geboren wordt. Want zo krijg ik hier niks gedaan. En stel je toch eens voor dat ik het zou missen!!!

Linda zei

Bij Timmy duurde het poep-zindelijk zijn langer dan het plas-zindelijk zijn.
Volgens mij vond hij het een beetje eng om op de wc of potje te poepen, maar dat zei ie niet.
Hij hield het gewoon de hele dag op en deed het dan 's nachts in z'n slaap.
Maar in de fase daarvoor ook nogal wat kakbroeken gehad.
Ik kiepte ze gewoon leeg in de WC. Binnenstebuiten keren en klaar. De restjes (gatver, dat klinkt goor) gingen er dan wel uit in de was (die ik dan wel meteen deed).

Ik ga nu ook (met een half oog) de bevalling volgen... :-)

Ilse zei

ik zou hele goedkope onderbroeken kopen en dan alles weggooien ieks ik hou ook niet van poep in onderbroeken

Cisca zei

Hè bleg.
Ik zit hier net te ontbijten achter de laptop...

Door zei

Alweer iemand met logjes over poep. Sorry, geen tips van mij, ik weet het gewoon niet meer. Gewist uit mijn geheugen denk ik. Want. Poep. Bleh....!

Susan zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Susan zei

Ja, lijkt me een zeer vermoeiende fase als ouder. Ik moet het nog gaan meemaken. Lijkt me vreselijk, sta je net in de speeltuin... ik moet plassen... Ik vind het wel lekker die luiers.

Maar goed gister nog een les gevolgd over ontwikkelingspsychologie. Hier twee stadia van Freud himself:

Anale fase: 1,5 tot 3 jaar
Bewust worden van poep en plas kunnen ophouden en loslaten. Gaat over macht en onmacht. Belangrijke fase! Laten gaan zoals het gaat.

Fallische fase: 3 tot 6 jaar
Fase van geslachtsorganen. Ernaar kijken, verschillen opmerken, De Jongen wil met moeder trouwen en vader moet weg. (Bij een meisje is dit andersom.)

Vertrouw erop dat David zelf aangeeft wat goed voor hem is. Het is voor hem heel spannend om zindelijk te kunnen zijn. Geef hem de ruimte. (Probeer niet te veel van je kokhalsneigingen te laten merken.) En dan komt het vanzelf!

MaMarije zei

@prutsen: En, heb je het uiteindelijk nog live gezien? Wij waren vanochtend nét 5 minuten te laat. Maar wat mooi, zo'n kleintje!

@Linda: Kijk, dat is slim van Timmy. Gewoon s nachts.

@Ilse: is ook een optie. Maar persoonlijk vind ik dat een beetje jammer van geld en milieu.

@Cisca: sorry...

@Door: huh? Alweer iemand met poeplogjes? He getsie.
Maar, wel fijn dat je dit soort dingen dus kennelijk niet meer goed onthoudt. Dan gaat het dus vast vanzelf over.

MaMarije zei

@Susan: Ah, kijk. Iemand met verstand van zaken, daar houd ik van.
We laten het dus inderdaad maar gewoon gaan. En net als met dat vogeltje (logje ergens in februari) laat ik zo min mogelijk merken van mijn walging. Dus niet teveel bij nadenken ;-)