zaterdag 7 maart 2009

Spannend

Ik wil niet naar opa en oma, zei David vanmiddag. Vind je het een beetje spannend, logeren?, vroeg ik. Ja, zuchtte hij. Ach, zei ik in een poging hem gerust te stellen, opa en oma komen straks gewoon even langs. En dan zien we wel of je gaat logeren.

En toen stonden opa en oma voor de deur. En stuiterde hij opgewonden door het huis. Hij vond het dus inderdaad wel spannend ja. Samen met opa smeedde hij snode plannen voor de logeerpartij. Domido ging hij spelen. Nee, hij is niet verkouden. Volgens hem heet het gewoon zo. En pannenkoeken eten. En natuurlijk lego-en. En, oma oma, mag ik ook naar de kinderboerderij?

Joelend rende hij nog een paar rondjes door het huis van de spanning. Trots liet hij zijn Barbapapalamp zien. Die natuurlijk ook mee ging naar opa en oma. Stel je voor zeg... En hij showde fier zijn nieuwe stickers van Cars. Gekregen als beloning voor een nacht doorslapen. Vannacht ja. Heel fijn voor zijn moeder, inderdaad.

Toen was het tijd om afscheid te nemen. Hij knuffelde mij bijna omver. En nog een keer. Toen een vlugge zwaai naar zijn zusje. En hij sprong uitgelaten de deur uit, de auto van opa in. Oooh opa, wat een mooie auto, riep hij vanaf de achterbank. En zwaaide – met zijn kroontje op zijn hoofd – alsof zijn leven er vanaf hing.

Had ik al gezegd dat hij het spannend vond?

4 opmerkingen:

Cisca zei

Spannend zeg! Hij gaat het vast heel leuk vinden.

Hoe is het met de verkoudheid van Danae? (Sorry, kan geen trema's maken, om een of andere reden...) Kobus had gelukkig maar twee daagjes wat hoesten. Steeds koorts en een puffer lijken me toch wat minder prettig.

En nu, lekker genieten met zijn tweetjes!

Susan zei

Once upon a time... Mijn opa en oma brachten mij midden in de nacht weer naar huis...
Spannend!

Jenny zei

Gelukkig was de regen vanmorgen snel verdwenen en konden lekker naar de kinderboerderij. Er waren piepjonge geitjes en lammetjes, maar de konijnen waren favoriet!Vanachter het hek was David erg dapper en riep hij luidkeels "Geitjes en schapen,kom maar bij me!" Hij heeft genoten!

MaMarije zei

@Cisca: fijn voor Kobus dat ze er weer vanaf is. Hier piepen we afentoe nog wat met de ademhaling. Puffen valt op zich wel mee, maar ik had ook liever gehad dat het niet nodig was. Helaas heeft David er ook last van gehad, maar die lijkt er nu redelijk overheen te zijn gegroeit. t Komt vast allemaal weer goed.

@Susan: woeha, spannend inderdaad. Maar, zoals je bij Jenny kunt lezen, heeft-ie vandaag in ieder geval een hele leuke dag gehad. Wel lief van je opa en oma trouwens, om je midden in de nacht naar huis te brengen.