zaterdag 14 maart 2009

Pi-dag

Ja. Dat is het vandaag, 14 maart. 14-3. Of eigenlijk dus 3/14.
Drie. Komma. Veertien. Pi. Een 3 en dan een oneindige reeks cijfertjes zonder patronen erin. Of wel, maar als u dat kunt bewijzen, moet u zich direct melden bij de faculteit Wiskunde van de dichtstbijzijnde universiteit om uzelf in één klap onsterfelijk te maken. En daar hebben ze dus een hele dag voor uitgetrokken. Om dat te vieren, of zoiets.

Wist u vast niet hé? Of wel, maar dan heeft u vast vanochtend de Volkskrant gelezen. Net als ik, inderdaad.
Kan me namelijk niet voorstellen dat er mensen zijn die al weken reikhalzend naar deze datum uit keken. Vanwege de dag-maandcombinatie hè. Als u jarig bent, op vakantie gaat of andere belangwekkende plannen had voor vandaag, dan hoort u mij niet.

Schat, nog een weekje, en dan is het zo ver.
Hmm, wat lieverd?
Pi-dag.
Wie-dag?
Píe-dag. Ik kijk er zó naar uit. Kan ik eindelijk mijn pi-shirt aan. En dan bak ik gezellig een apple pie. Of een andere pi-ce of cake natuurlijk. Daarna zakken we met een pi-zzaatje en wat pi-nuts op de bank. Of wil je een soe-pie? Oh, écht, k wou dat het al zover was.
Prima lieverd. Whatever makes you hap-pi.


Echt, tmoeniegekkerworden. Denk ik dan.
Wij leverden op Pi-dag weer eens veel te laat wat boeken in bij de bieb. Echt, die uitleentermijnen zijn - sinds ik kinderen heb - veel te kort. En lieten een peuter uit in een speeltuin.

Pi-dag. Mensen, ik kijk nu al uit naar volgend jaar. U vast ook.

Edit 15.37:
Huisgenoot leest blogje. En murmelt tevreden vanaf de bank. Pi: 3. Komma. 14 15 92 654. Dat weet ik nog van de middelbare school.
Okee... We hebben dus een huisnerd. Pea-ce man...

4 opmerkingen:

Linda zei

Hoorde van de week de organisator op de radio. Die was net klaar met PI-chocoletters inpakken .. jaja, die bestaan dus ook.

Oh en was net bij een sierbestratingszaak en hoorde iemand zeggen: MaMarije.
Dus ik denk natuurlijk meteen aan jou.
Het duurde even voor het kwartje viel en ik door had dat de mama in kwestie aan haar dochtertje vroeg: Mama rijen (rijden)?
Maar die koos voor papa rije.

Susan zei

Haha, knap hoor! En aangezien het nog een paar uur Pi-dag is, lijkt me dit een goed moment om te beginnen aan het boek: Het leven van Pi, geschreven door Yann Martel.
En als dat niet meer lukt, zou je je kunnen voornemen er volgend jaar op Pi-dag aan te beginnen. Een extra reden om je te verheugen op deze heugelijke dag.
Maar eigenlijk is elke dag een goede dag om dat boek te lezen!
Ik werd er erg Happi van, net als van deze blog trouwens.

Cisca zei

Kijk, ik wist nog dat het 3.1415 was. Maar dat is makkelijk te onthouden. Lo-gi-ca.
Verder dan dat ga ik niet.
Jouw huisgenoot dus wel.

MaMarije zei

@Linda: pi-chocoladeletters... Ik zei al: tmoeniegekkerworden. Maar, menmen, wat voel ik me vereerd. Dat er in een sierbestratingszaak aan mij gedacht wordt. Wauwie!

@Susan: *zet het boek op haar leeslijstje in haar portemonnee* Volgende keer in de bieb zal ik het boek eens lenen. Ben benieuwd!

@Cisca: kwam je al 2 decimalen verder dan ik...