maandag 9 maart 2009

Oude-lullen-dag

Zeg eens eerlijk, beste lezer. Vindt u mij oud?

Ah fijn. Dat was trouwens ook het enige juiste antwoord. k Vond het zelf ook wel meevallen. Dank u wel.

Maar goed. Daar denken ze op mijn werk dus anders over. Daar vinden ze mij zo oud dat ze mij dit jaar een paar uur extra vrij geven. Zodat ik dan mijn oude hersentjes minder hoef te belasten. En hopelijk nog heel lang en gelukkig leef.

What a shock, mensen. Oud dus hè, niet dat extra vrij. Dat verwacht je niet, als je even naar je werk belt om met je leidinggevende te spreken over je aanstaande terugkeer. Althans, ik niet.

Dankzij mijn nieuwe collega deed ik vandaag dit nieuwe zelfinzicht op. En bedankt hè!
Verheugd vertelde ze me over het aantal uur vakantie dat ik in 2009 voor de boeg heb. Altijd fijn om te weten, inderdaad. Ja, óók als je momenteel ouderschapsverlof hebt. Een boel uren, opgebouwd uit ‘gewoon’ verlof en vakantie-uren die ik nog over had van vorig jaar. En dus een halve dag leeftijdsverlof. Oude-lullen-dag ook wel.

Verontrust liep ik na het gesprek meteen naar de spiegel om de rimpel- en kraaienpoten check te doen. Dat viel mee. Hmm, misschien toch eens wat vaker een crèmepje smeren, dat wel. En, zag ik daar nou een grijze haar?

4 opmerkingen:

Susan zei

Zeg kom kom, ik ben een jaar ouder.

Irèneke's wereld zei

Ik zou hem maar gewoon nemen, die ouwe lullen dag. Niet omdat je oud bént maar zodat je jong blíjft!
Want minder werken is meer tijd voor andere dingen. Zoals daar zijn: rust, slaap, eventueel tijd voor de kapper om het grijze haar te camoufleren en haar en daar een wal te Touch Eclat-ten. Als je hartediefjes je hebben afgemat! ;-)

Iemand uit 1977 kan met geen mogelijkheid als oud bestempeld worden!

Cisca zei

Ja, en daarom moet ik dus binnenkort, zeg maar nu, weer terug verhuizen naar Nederland. Om gebruik te maken van al die verzorgingsstaat dingen, die ik hier niet heb.

MaMarije zei

@Susan: ja zie je, en da's ook niet oud.

@Irèneke: Touch Eclat... Wáár kan ik dat kopen?

@Cisca: in de US of A is het inderdaad erg abominabel gesteld met zaken die ook maar enigszins rieken naar 'Verzorgingsstaat'. Zoveel staten, maar die dan weer niet. Tsss. Get your ass over here ;-)