dinsdag 3 maart 2009

De huismus en de nieuwsbrief

Zat ik even te rekenen vandaag. Blijk ik toch alweer 6 maanden te huismussen. Vrijwillig mensen, ontzettend vrijwillig. In september broeden, begin oktober even baren (ja, echt; maar dat is voor een volgende keer), en toen vooral ontzettend lang genieten van de twee leukste kindertjes ooit.

En als je al zo lang thuiszit, dan is het fijn als je een collega hebt die je afentoe wat nieuwsbrieven doorstuurt. Zeker als bij terugkomst de hele organisatie is veranderd vanwege een fusie.
Althans, dat denk ik. Dat er een boel veranderd is. Heb er een berg collega’s bij gekregen, en moet helaas ook twee leuke collega’s missen. Die kregen ‘zo maar’ een nieuwe baan elders. Overlopers.
En we gaan flexplekken in de hoofdvestiging, las ik vandaag. Best cool, lijkt me. Maar waar moet ik dan de obligate foto's van mijn bloedjes laten?

Enniewee.
Door die nieuwsbrieven had ik de afgelopen maanden het idee dat ik nog steeds bij een organisatie hoorde. En dat ik daardoor een heel klein beetje weet wat er speelt. Zodat ik straks, over 4 weken alweer, niet helemaal het gevoel heb dat ik aan een ‘nieuwe baan’ in een nieuwe organisatie ga beginnen. Maar wel een beetje.

Begrijp me niet verkeerd. Tuurlijk zag ik mijn collega’s de afgelopen maanden bij tal van leuke dingen. Vooral lekkere etentjes, whoopie! Maar ik heb gewoon zulke leuke collega’s dat die etentjes niet voelen alsof ik ‘met collega’s’ uiteten ben. En dus zit ik zó een hele avond te kletsen over alles, behalve werk en organisatieveranderingen.

Inderdaad. Best een fijn vooruitzicht, die leuke collega’s. Nu nog zin in werk krijgen.

7 opmerkingen:

Toaske zei

Zo, da's wel heel lang verlof. Gelukkig dat je toch nog al die leuke etentjes had! ;-)

Cisca zei

Zes maanden... Mens, praat me er niet van. Negen weken had ik. In totaal.

Maar ik had ook wel weer zin om te gaan werken. Een beetje hoor. Niet enorm veel.

Susan zei

Fijn dat je zo'n lang verlof hebt. Ik moest na 10 weken weer aan de-slag. Was mij veel te snel, dus nam ik ont-slag!

Linda zei

6 maanden ... toe maar. Dat zal straks wel weer even wennen worden.
Maar waarschijnlijk ook wel weer leuk.

Enneh, die foto, die zet je toch gewoon op je bureaublad? Je digitale blad dan... of werk je niet met een PC?

MaMarije zei

@Toaske, Cisca, Susan & Linda: hoera voor ouderschapsverlof! Het plan was eig. om deze maand weer te beginnen. Maar toen had de créche geen plek voor mevrouw. Dan maar een maandje later, vond ik niet zo erg!

@Toaske: ja, die etentjes... Menmen, wat waren die gezellig!

@Cisca: 9 weken?! Zijn ze daar heulemaal gek geworden aan de overkant van de oceaan? Knap hoor, dat je wel weer een beetje zin had. Ik moet nog zin maken ;-)

Heb je doorgewerkt tot aan je bevalling ofzo? Het lijkt mij vreselijk om een 9 weken oude baby te moeten inleveren bij een kinderasiel (zoals Joeltje altijd zegt)... Was blij dat er wat meer spek op zat, en dat ze niet helemaal hulpeloos meer was. (Schrijf d'r eens een logje over, zwangerschapsverlof aan de andere kant van de oceaan, ben erg benieuwd...)

@Susan: was ouderschapsverlof dan geen optie voor je? k vind t een uitkomst. Maar nu ben ik ambtenaar en wordt mijn salaris voor 40% doorbetaald oid. Extra aantrekkelijk ;-)
Bij David heb ik trouwens ook ontslag genomen. Teveel reizen en gedoe...

@Linda: you're back! Bureaublad, dank voor de tip! Eens kijken of die ICT-pipo's dat toestaan. En anders in het kader van het flexplekken als tip meegeven...

Irèneke's wereld zei

Bofferd! Leuke kindjes, leuke collega's, leuke flexplekken. Dan komt het met die werkzin ook wel goed.

Krista zei

Als er dan weer etentjes gegeven worden, wil deze (ex)collega ook wel weer gewoon mee hoor...